Γονείς: Γιατί δεν ανοίγουν και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 18:09 Γονείς: Γιατί δεν ανοίγουν και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής;

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Παναγιώτης Αγγελάκης, προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως με θέμα:

«Διάκριση σε βάρος των ΑμεΑ ο αποκλεισμός των σχολείων ειδικής αγωγής από το άνοιγμα  των σχολείων»

      Ο  Σύλλογος  Γονέων - Κηδεμόνων  και  Φίλων του  ΕΕΕΕΚ  Φθιώτιδας  συνεδρίασε  εκτάκτως  μετά την ανακοίνωση  των νέων  μέτρων  από  την   Υπουργό  Παιδείας  και αποφάσισε  τα εξής:

  • Διαμαρτυρόμαστε έντονα  για την  περαιτέρω  αναστολή  λειτουργίας  των ειδικών  σχολείων  και θεωρούμε  ότι αυτό  αποτελεί  μια ακόμα  διάκριση  σε  βάρος  των παιδιών  με ειδικές  δεξιότητες. Ποια  επιστημονική  τεκμηρίωση  υπαγορεύει  ότι η  νοητική  υστέρηση  αποτελεί  παθολογικό  νόσημα, ώστε  αυτά  τα παιδιά  να  θεωρούνται  ευπαθής  ομάδα  που κινδυνεύει  από τις  επιπλοκές  του νέου  ιού;
  • Είναι  εμπόδιο  η χαμηλή  προσαρμοστικότητα   αυτών  των παιδιών; Μα  ο σκοπός  της  ειδικής  αγωγής  είναι ακριβώς  η προσφορά  βοηθείας  από γονείς  και εκπαιδευτικούς  για την προσαρμογή  τους  στα κοινωνικά  δεδομένα  και την ένταξή τους  στο  κοινωνικό  σώμα. Δεν θα  τους δοθεί  αυτό το δικαίωμα; Μήπως  ο τωρινός  αποκλεισμός  τους  είναι  το πρώτο  βήμα  για τη συνέχιση  της ίδιας  τακτικής  και τον  Σεπτέμβριο;  Τότε  δεν θα  υπάρχουν  μέτρα  προστασίας  και  περιορισμοί;
  • Όσο  για τους  διδάσκοντες  είναι  σαφές  ότι υπάρχουν  μέτρα  προστασίας  (μάσκες – γάντια), όπως  ισχύει  και  για τους  καταστηματάρχες, τους  δασκάλους  και τους  καθηγητές  των σχολείων  τυπικής  φοίτησης . Εξάλλου  είναι  στην  ευχέρεια  των γονιών  αν θα στείλουν  το παιδί  τους  στο σχολείο. να τονίσουμε  ότι υπάρχει  και θα  υπάρχει  συνεργασία  γονιών  και προσωπικού  για τη αντιμετώπιση  των οποίων  προβλημάτων  ανακύπτουν.
  • Τα  ειδικά  σχολεία  γενικά  δεν  πάσχουν  από  συνωστισμό. Όσον  αφορά το  ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας  είναι  ένα  σχολείο  οκτακοσίων  περίπου τετραγωνικών  μέτρων  που  στεγάζει  τριανταπέντε  μαθητές με  τριάντα  άτομα  προσωπικό  που μπορεί  να φροντίσει  για τη  σωστή λειτουργία  του,  σύμφωνα  με τα νεα  δεδομένα
  • Πιστεύουμε  ότι ούτε  επιστημονικά  ούτε  εκπαιδευτικά  κριτήρια  μπορούν  να  στηρίξουν  το  περαιτέρω  κλείσιμο  των ειδικών  σχολείων  και των  ΕΕΕΕΚ    ειδικότερα. Η  όποια πρόοδος    αυτών των παιδιών  έχει συντελεστεί  το προηγούμενο διάστημα  κινδυνεύει  να  εκμηδενιστεί  και το κλείσιμο  στα σπίτι τους  επιβαρύνει  σημαντικά  την ψυχολογία  αυτών  και των  οικογενειών  τους.
  • Για  άλλη μια  φορά  θεωρούμε  τους  εαυτούς   μας πολίτες  δεύτερης  και τρίτης  κατηγορίας  και ζητούμε  κα  Υπουργέ  να επανεξετάσετε  την  απόφαση  για τη  συνέχιση  του κλεισίματος  των σχολείων  των παιδιών  με  ειδικές  δεξιότητες.

 

Για   Το  Διοικητικό  Συμβούλιο
 
Ο  Πρόεδρος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com