ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται το Μάιο η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 17:51 ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται το Μάιο η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων

Μαρτίου – Απριλίου….

Συνεχίζεται η καταβολή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του πρώτου 4μηνου του 2020, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων.

Μέχρι τώρα:

· Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου και έχει ολοκληρωθεί.

· Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο διάστημα 1-4 Μαρτίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση ξεκίνησε στις 13 Απριλίου και έχει ολοκληρωθεί.

· Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο διάστημα 5-31 Μαρτίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης ξεκίνησε στις 13 Απριλίου και έχει ολοκληρωθεί και η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον δεύτερο μήνα της παράτασης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τις 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

· Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους τον Απρίλιο, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Μάιο και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούνιο.

Όσες περιπτώσεις είναι σε εκκρεμότητα αυτό οφείλεται σε απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου και αναζήτησης και διασταύρωσης στοιχείων. Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

· Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

· Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

· Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση