Φάνης Σπανός: Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει με σχέδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 20:15 Φάνης Σπανός: Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει με σχέδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μεγαλύτερη η ατομική ευθύνη για να διατηρήσουμε όσα πετύχαμε…».

Στην πρώτη συνάντηση με τους δημοσιογράφους στη μετά καραντίνας κορωνοϊού εποχή, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μετέδωσε αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με την προετοιμασία της Περιφέρειας για την επόμενη ημέρα.

Καταγράφοντας τα όσα πετύχαμε ως τοπική κοινωνία στο σύνολο τις δύσκολες ημέρες των περιορισμών, ο κ. Σπανός δήλωσε αισιόδοξος για το επόμενο βήμα σε υγειονομικό αλλά κυρίως σε οικονομικό επίπεδο.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στο υγειονομικό κομμάτι η Περιφέρειά μας διαχειρίστηκε πολύ καλά την κρίση με μόλις 19 κρούσματα και δύο νομούς αλώβητους (Φωκίδα – Ευρυτανία), ενώ κατάφεραν μέσω ΕΣΠΑ να εκδοθεί η πρόσκληση για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού 4 εκατομμυρίων για τα οκτώ Νοσοκομεία μας. Μηχανήματα που θα μείνουν και μετά τον κορωνοϊό για την υποστήριξη των υγειονομικών υπηρεσιών τους.

Έτσι, επικεντρώθηκε στην επόμενη ημέρα και στο πρόβλημα της επανεκκίνησης της Οικονομίας. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα ανά κλάδο, μετά από τον διάλογο που έχει γίνει με όλους τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους, Επιμελητήρια, Εργατικά Κέντρα, Σύνδεσμο Βιομηχάνων, Αγροτικές Ενώσεις κλπ.

Στο σχέδιο καταγράφονται τα προβλήματα και οι κίνδυνοι, τίθενται στόχοι και προκρίνονται μέτρα και δράσεις, που θα υλοποιηθούν μέσω των χρηματοδοτικών και διοικητικών εργαλείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ή θα μεταφερθούν ως αιτήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισήμανε ωστόσο ότι η ατομική ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς δεν πρέπει να εφησυχάσουμε από τη μέχρι τώρα επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα όσα δήλωσε ο Φάνης Σπανός σε αυτή την πρώτη συνέντευξη μετά την άρση των πρώτων απαγορεύσεων για την επόμενη ημέρα σε υγεία και οικονομία:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση