Νοσοκομείο Λαμίας: Αυξήθηκαν τα τεστ μετά τη λήξη της καραντίνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 21:31 Νοσοκομείο Λαμίας: Αυξήθηκαν τα τεστ μετά τη λήξη της καραντίνας

Τεράστιο στοίχημα να διατηρηθεί η «απόσταση» από τον ιό…

Συνεχίζονται τα τεστ ανίχνευσης για covid-19 στο Νοσοκομείο Λαμίας και ενώ η χώρα διανύει τα πρώτα 24ωρα μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Το τελευταίο «πακέτο» ελέγχων περιελάμβανε 14 δείγματα, που εστάλησαν στο ειδικό εργαστήριο του ΕΚΠΑ και επέστρεψαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης (5/5), όλα τους αρνητικά ανεβάζοντας το αντίστοιχο σερί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 14 δείγματα, μόλις τέσσερα αντιστοιχούσαν σε «ύποπτα» περιστατικά καθώς τα υπόλοιπα δέκα, αφορούσαν εξέταση στο πλαίσιο του υποχρεωτικού προεγχειρητικού ελέγχου.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι σύμφωνα και με τον επιδημιολογικό χάρτη του ΕΟΔΥ και με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, η Στερεά Ελλάδα είχε μόλις 19 κρούσματα εκ των οποίων 6 στη Φθιώτιδα, 4 στη Βοιωτία και τα υπόλοιπα 9 στην Εύβοια. Ωστόσο στην Περιφέρεια «χρεώνονται» συνολικά 74 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων που μολύνθηκαν στον καταυλισμό της Ριτσώνας (55 σύμφωνα με τους αριθμούς).

Επιπλέον πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι από τα έξι περιστατικά covid-19 στη Φθιώτιδα, μόλις το ένα ανιχνεύθηκε στη Λαμία και όλα τα υπόλοιπα στην Αθήνα, το ένα μέσω ιδιωτικού εργαστηρίου και αφορούσε την κοπέλα στην Αταλάντη.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικό είναι να προσέξουμε "την επόμενη μέρα" ώστε να απομονωθούν τα τελευταία ασυμπτωματικά περιστατικά και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση