Καλό ταξίδι κύριε Καθηγητά…

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 09:04 Καλό ταξίδι κύριε Καθηγητά…

Την απώλεια του Καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας.

«Ο αγαπητός σε όλους καθηγητής κ. Ιωάννης Σειραδάκης, δεν είναι πια μαζί μας. «Έφυγε» την 3η Μαΐου 2020, για το ταξίδι στα Άστρα …

Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Υπήρξε εξαίρετος επιστήμων και δάσκαλος, μέλος της IAU (Διεθνής Αστρονομική Ένωση), υποστηρικτής και σύμβουλος για τους λάτρεις της Αστρονομίας, προσφιλής και πάντα γελαστός διέθετε το χάρισμα να μεταδίδει και να εκλαϊκεύει τη γνώση.

Τον γνωρίσαμε το 2010 όταν, κατόπιν πρόσκλησης του ΣΕΑΦ, επισκέφθηκε το «Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης». Εκεί παρουσίασε μέσα από μια εξαιρετική και κατανοητή σε όλους διάλεξη, την ιστορία και τη λειτουργία του γνωστού σε όλο τον κόσμο, «Μηχανισμού των Αντικυθήρων».

Ως μέλος διεθνούς ερευνητικής ομάδας για τον «υπολογιστή» των Αντικυθήρων, θεωρήθηκε ένας από τους πλέον ειδικούς για το μηχανισμό αυτό. Είναι πάνω από 200 οι επιστημονικές και εκλαϊκευτικές διαλέξεις του με θέμα το «Μηχανισμό των Αντικυθήρων».

Καλό σου ταξίδι, Δάσκαλε εκεί στα Άστρα που μας έμαθες να κοιτούμε ...».

Οι φωτογραφίες είναι από τη διάλεξη του αείμνηστου Καθηγητή στο αμφιθέατρο του "Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης", την 14η Φεβρουαρίου 2010:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση