Συμεών στην ΕΡΤ1: «Ο λαός έχει δυσκολευτεί πάρα πολύ και είναι στα όρια της αγανάκτησης»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 15:04 Συμεών στην ΕΡΤ1: «Ο λαός έχει δυσκολευτεί πάρα πολύ και είναι στα όρια της αγανάκτησης»

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης συμμετείχε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, μεταξύ άλλων εκλεκτών συνομιλητών.

Το θέμα της εκπομπής «10» του Φάνη Παπαθανασίου και της Νικόλ Λειβαδάρη ήταν η ζωή μετά τον κορωνοϊό: το κοινωνικό και ψυχικό αποτύπωμα της πανδημίας. Πώς θα είναι η επόμενη μέρα;

Στην εκπομπή, εκτός από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, μίλησαν επίσης η Βρετανίδα πρέσβης στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ, o καθηγητής του Πανεπιστημίου του Yale Στάθης Καλύβας, ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μίνα Μαρούγκα.

Ο Φθιώτιδος Συμεών αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα της Θείας Κοινωνίας: «Ο λαός έχει δυσκολευτεί πάρα πολύ και είναι στα όρια της αγανάκτησης. Ας μην τον ερεθίζουμε άλλο με τα θέματα που είναι η τελευταία του ελπίδα και η μόνη του παρηγοριά. Ο επιστημονικός τρόπος μετάληψης είναι αυτός που κάνει η εκκλησία εδώ και 2000 χρόνια. Οι επιστήμονες να λύσουν πρώτα τα πιο βατά και αντικειμενικά πράγματα και μετά να πιάσουν τα μυστήρια των μυστηρίων....», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα όσα είπε ο Φθιώτιδος Συμεών:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση