Δήμος Λοκρών και ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 16:50 Δήμος Λοκρών και ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Μια ιδιαίτερη προσπάθεια για την αύξηση των ανακυκλωμένων συσκευών ξεκινά ο Δήμος Λοκρών.

Η ανακύκλωση τίθεται σε προτεραιότητα για το Δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ και τους συνεργάτες του με αύξηση των δρομολογίων της ανακύκλωσης σε 6 εβδομαδιαίως, ενώ προχώρησε πιλοτικά η οικιακή κομποστοποίηση, υπογράφηκε σύμβαση ανταποδοτικής ανακύκλωσης (σπιτάκια ανακύκλωσης) και σύμβαση ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

Από σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου ξεκινά η τοποθέτηση κάδων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε συνεργασία με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. Αποφεύγουμε έτσι την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε αυτά, ανακτώνται αξιοποιήσιμα υλικά, όπως μέταλλα, γυαλί και πλαστικό, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται στην διαδικασία παραγωγής και συμβάλλουμε στη διαφύλαξη του ορυκτού πλούτου του πλανήτη μας.

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές ανακυκλώνω

Μπορείτε να ανακυκλώνετε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή σας που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων. Οι κατηγορίες των προϊόντων που ανακυκλώνονται είναι μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καταναλωτικά είδη, λάμπες οικονομίας / φθορισμού, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων), παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτεύσιμων και μολυσμένων), όργανα παρακολούθησης ελέγχου και συσκευές αυτόματης διανομής.

Το σήμα του διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων, που φέρουν τα είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού δηλώνει ότι αυτά ανακυκλώνονται και ότι η χωριστή συλλογή τους είναι υποχρεωτική.             

Πώς ανακυκλώνω τις συσκευές μου

Μικρές Συσκευές (οποιοδήποτε είδος μπορείτε να το μεταφέρετε με τα χέρια σας)

Μπορείτε να παραδώσετε τις μικρές συσκευές (όπως καφετιέρες, σκούπες, laptop, μικρές τηλεοράσεις κ.α.) στα κάτωθι συμβεβλημένα δημοτικά σημεία:

• Δημοτικό Κατάστημα Αταλάντης

• ΚΕΠ Λιβανατών

• ΚΕΠ Μαλεσίνας

• ΚΕΠ Μαρτίνου

Μεγάλες Συσκευές

Όσον αφορά στις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ογκώδεις τηλεοράσεις) μπορείτε να τηλεφωνείτε στο Δήμο Λοκρών στο 2233080158 για να συνεννοηθείτε για τη μέρα και την ώρα αποκομιδής της συσκευής σας από το πεζοδρόμιο. Εναλλακτικά, αν διαθέτετε το κατάλληλο μεταφορικό μέσο, μπορείτε να μεταφέρετε την παλιά συσκευή σας σε container σε χώρο του Δήμου που βρίσκεται στο Γραφείο Κινήσεως του Δήμου (είσοδος Αταλάντης από Σκάλα).

Το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λοκρών, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη χωροθέτηση των κάδων είναι αρμόδιο να δώσει κάθε πληροφορία για το πρόγραμμα ανακύκλωσης και την θέση των κάδων.

Για να επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπηρεσία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22330 80158 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση