Υπεγράφη το έργο για την ανάπλαση του κέντρου της Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 17:01 Υπεγράφη το έργο για την ανάπλαση του κέντρου της Μακρακώμης

Έργο προϋπολογισμού 1.000.000 € που θα αλλάξει όψη στην «βιτρίνα της πόλης»…

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, με τον Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή, για το έργο «Συνολική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Δ.Κ. Μακρακώμης», που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού της Μακρακώμης, μέσω της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων, με λιθοστρώσεις σε υφιστάμενους δρόμους, αναμόρφωση πεζοδρομίων, ανάπλαση της πλατείας, φωτισμό, πέργκολες και λίθινα καθιστικά.

Επιπλέον, στην πλατεία θα εγκατασταθεί ένα καινοτόμο και ενεργειακά αυτόνομο «δένδρο» για τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Με τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων και διαδικτυακής σύνδεσης θα προσφέρονται πολλαπλές εφαρμογές όπως φόρτιση κινητών τηλεφώνων και αναπηρικών αμαξιδίων για ΑΜΕΑ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, κ.α. Ακόμη, θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική περιήγηση στην ιστορία και τα αξιοθέατα του τόπου.

 «Η Μακρακώμη έχει παρελθόν, αλλά έχει και μέλλον! Μαζί με τον α` βαθμό Αυτοδιοίκησης προχωράμε στην ανάπλασή της, προκειμένου να της δώσουμε μια ακόμη πιο αναβαθμισμένη αισθητικά πνοή. Παράλληλα, καινοτομούμε «φυτεύοντας» ένα διαφορετικό, «τεχνολογικό» δέντρο, που σίγουρα θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής σημείωσε τα εξής: «Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση της Μακρακώμης, με ανάπλαση της πλατείας των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων, σε φωτισμό, πέργκολες και παγκάκια.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι , αν η Κεντρική Πλατεία της Μακρακώμης είναι η βιτρίνα της πόλης, προσβλέπουμε ως Δημοτική Αρχή, το Ιστορικό Κέντρο να γίνει το στολίδι της.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση