Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση hacking στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 10:34 Υπόθεση hacking στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Έκθεση στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα υποβάλει η Γεωπονική Σχολή

Ολοκληρώνεται και υποβάλλεται στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τις επόμενες ημέρες έκθεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το συμβάν με την παράνομη είσοδο φοιτητή στα αρχεία του τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής.

Η έρευνα σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Νίκο Τσιρόπουλο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με βάση τη νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (κι όχι με εντολές της Αρχής όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε) και με βάση τις κατευθύνσεις της νομικής υπηρεσίας του ιδρύματος και της υπηρεσίας μηχανοργάνωσης.

«Ζητούμενο για εμάς δεν είναι μόνο να βρούμε τι έχει γίνει και να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών, αλλά και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά κανονικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία μας. Είναι σαν να κλειδώσαμε ένα δωμάτιο και να πρέπει να εργαστούμε από διπλανό», σημείωσε ο πρόεδρος του τμήματος εκτιμώντας ότι η έρευνα θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί και να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε.

Η υπόθεση hacking αρχείων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα πρωτόγνωρο στα χρονικά του συμβάν.

Όπως είναι γνωστό, ο 24χρονος προσήλθε στο κτίριο της Γεωπονίας την περασμένη Παρασκευή αργά το βράδυ με πρόσχημα την επίβλεψη βιολογικού πειράματος για λογαριασμό καθηγητή του. Ο φύλακας του κτιρίου που τον γνώριζε τον εμπιστεύτηκε. Εκείνος όμως εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη, πήγε στο φυλάκιο, πήρε τα κλειδιά της γραμματείας του τμήματος στο οποίο σπουδάζει, ξεκλείδωσε τα γραφεία, παραβίασε τους κωδικούς εισόδου του ηλεκτρονικού υπολογιστή και επί έξι ολόκληρες ώρες «σκάλιζε» στα αρχεία με άγνωστα κίνητρα.

Η δράση του αποκαλύφθηκε την επομένη το πρωί όταν ο φύλακας διαπίστωσε ότι τα κλειδιά έλειπαν από τη θέση τους. Ο 24χρονος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο. Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: taxydromos.gr