Νοσοκομείο Λαμίας: Μια ντουζίνα «ύποπτα» περιστατικά το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 19:53 Νοσοκομείο Λαμίας: Μια ντουζίνα «ύποπτα» περιστατικά το Σαββατοκύριακο

Δύο ακόμη δείγματα από «ύποπτα» περιστατικά, επέστρεψαν το απόγευμα της Κυριακής ως αρνητικά σε covid-19 για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Αυτά μαζί με άλλες 10 περιπτώσεις που έφθασαν το Σάββατο, εξετάστηκαν από το ειδικό εργαστήριο του ΕΚΠΑ προκειμένου να αποδειχθεί αν έχουν το ιό SARS-COV-2 ή όχι και όλα τους αποδείχθηκαν αρνητικά.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι σε συνδυασμό με τον προεγχειρητικό έλεγχο που γίνεται σε περιπτώσεις ασθενών, το Νοσοκομείο Λαμίας, αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των περιστατικών που οφείλει να ελέγξει για το νέο κορωνοϊό με αποτέλεσμα να δαπανάται πολύτιμος χρόνος, αλλά και χρήμα, σε αποστολές εκτός Λαμίας, αν και έχει σε ετοιμότητα το δικό του εργαστήριο για τέτοια τεστ.

Αναφερόμαστε στη λειτουργία του μηχανήματος ταχείας μοριακής τεχνικής PCR του Μικροβιολογικού Τμήματος του ΓΝ Λαμίας που είναι έτοιμο για λειτουργία από αρχές Απριλίου και περιμένει το «πράσινο φως».

Ειδικά σε μια περιοχή που οι καταγραφές σε covid-19 ήταν μόλις μία, το ενδιαφέρον για την παρακολούθηση της τοπικής κοινότητας για τη μη μόλυνση της από την επικίνδυνη ασθένεια, αυξάνεται σε καιρούς που δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στις εσωτερικές μετακινήσεις, όπως θα πρέπει να αυξηθούν και οι έλεγχοι. Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με τις εξετάσεις δειγμάτων από το συγκεκριμένο τμήμα του Νοσοκομείου Λαμίας, ειδικά τώρα που περνάμε στη δεύτερη φάση άρσης μέτρων και λίγο πριν την έναρξη όλων των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση