Λογοθεραπεία: Μια λέξη τόσο άγνωστη;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 23:57 Λογοθεραπεία: Μια λέξη τόσο άγνωστη;

Εδώ και χρόνια η Λογοθεραπεία ηχεί στα αυτιά μας καθημερινά είτε μέσα από τα ΜΜΕ είτε μέσα από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον μας. Κατά πόσο όμως γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει ο όρος; Μιλάμε απλώς για ένα "ρ" ή αφορά περισσότερους τομείς;

 Για την ακρίβεια, η Λογοθεραπεία απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κοινωνική προσαρμογή (π.χ μοναχικό παιχνίδι, απουσία βλεμματικής επαφής), τη νοητική ανάπτυξη (π.χ καθυστέρηση στην έναρξη της ομιλίας),  την άρθρωση, τη ροή του λόγου, αλλά και τη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, παρεμβαίνει αποτελεσματικά στη μάσηση, την κατάποση, τη μνήμη και τη συγκέντρωση, δυσκολίες που προκύπτουν συχνά και σε ενήλικες που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, Alzheimer και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

 Αν σας προβληματίζει, λοιπόν, κάτι που έχετε παρατηρήσει στο παιδί σας ή και σε εσάς τους ίδιους,  απευθυνθείτε σε έναν λογοθεραπευτή, ο οποίος με συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ θα διαφωτίσει όλες τις παραμέτρους και θα προτείνει λύσεις.

 Το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών "ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ", με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Λογοθεραπείας, τονίζει τη σημασία της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης και σας παρέχει τη Δευτέρα 11 Μαΐου ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση για παιδιά και ενήλικες από την άρτια καταρτισμένη διεπιστημονική ομάδα του.

Για ραντεβού και οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 2231066103 και 693206565.

 Γιατί η πρόληψη αποτελεί πάντα την καλύτερη θεραπεία

Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις»
Βύρωνος 29, 2ος & 4ος όροφος - Λαμία

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231066103, 6932065658
Site: www.prosbasis.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση