Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 16:11 Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ

«Μετά σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ και η ΔΕΗ…»

Με συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα και στη Λάρυμνα οι εργαζόμενοι απαντούν δυναμικά στη νέα αντεργατική μεθόδευση κυβέρνησης - ειδικού εκκαθαριστή για τη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων, κάτι που σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Στην Αθήνα παραβρέθηκε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Μεταξύ άλλων, χαιρέτισαν ο Γιάννης Τζαβάρας από το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την τροπολογία, να χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ, να παραμείνει στο Δημόσιο και να εκσυγχρονιστεί. Ο Αλέκος Περράκης πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ ν. Αττικής επεσήμανε ότι στο στόχαστρο δεν είναι μόνο η ΛΑΡΚΟ, αλλά και τα ΕΛΤΑ και η ΔΕΗ και υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης χαιρέτισε ο Χάρης Σμυρνιώτης από την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας και άλλοι.

Στη Λάρυμνα, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη από την Τρίτη και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας την απόσυρση του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και έχει ήδη οδηγήσει στη διάλυση της ΛΑΡΚΟ. Διεκδικούν την άμεση χρηματοδότηση και την επαναφορά της ΛΑΡΚΟ σε πλήρη λειτουργία και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα.