Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση Πυρί: 30 προσαγωγές - 11 συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 17:22 Επιχείρηση Πυρί: 30 προσαγωγές - 11 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα με ανήλικα μέλη που είχε επιτεθεί σε τραίνο και αυτοκίνητα. Κατασχέθηκαν όπλα και φυσίγγια…

Νέα αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό από τις έρευνες είχαμε 30 προσαγωγές και 11 συλλήψεις, με παράλληλη εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας με ανήλικους ρομά που ήταν υπεύθυνη για τις επιθέσεις το τελευταίο τρίμηνο στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του οικισμού. Συγκεκριμένα ενέχονται στη διάπραξη συνολικά δύο (2) ληστειών, δέκα (10) κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.

Επιπλέον, ενέχονται σε δύο (2) υποθέσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενης εμπορικής αμαξοστοιχίας και επιχείρησης της περιοχής. Στις περιπτώσεις αυτές οι ανήλικοι είχαν ρίψει πέτρες με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών, καθώς και τον τραυματισμό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία που αναζητούνται.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα) και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών & φθορών, παρακώληση συγκοινωνιών και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών (γονείς), για παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι τέσσερις (4) εκ των συλληφθέντων μελών, στερούνται του αναγκαίου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ενώ σε βάρος του ενός εξ αυτών, εκκρεμούσε και Ένταλμα Βίαιης Προσαγωγής του Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, στην πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν:

• 3 άνδρες & 1 γυναίκα για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων,

• 1 άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ επιπλέον στερούταν και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, καθώς και

• 1 άνδρας για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Από τις νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικά όπλα, με αποσβησμένα στοιχεία και 21 κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Παρασκευή 15-05-2020 το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.