Αναφορά Σαρακιώτη για Τυφλούς Επιστήμονες και λαμβάνοντες σύνταξη θανόντος γονέα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 18:05 Αναφορά Σαρακιώτη για Τυφλούς Επιστήμονες και λαμβάνοντες σύνταξη θανόντος γονέα

«Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας»

Με αναφορά του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης μετέφερε στη Βουλή, θέτοντας υπ’ όψιν του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτση τη δημόσια παρέμβαση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, με την οποία, όπως αναφέρουν, καταγγέλλουν την αναλγησία και την απανθρωπιά της Κυβέρνησης, η οποία περιέκοψε μεσούσης της πανδημίας, προνοιακά επιδόματα σε τυφλούς επιστήμονες και αναπήρους που λαμβάνουν «ορφανικές» συντάξεις.

Την αντίδραση αυτή προκάλεσαν οι περικοπές που διενήργησε ο ΟΠΕΚΑ στις 31/03/2020 και στις 29/04/2020 στα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν οι τυφλοί επιστήμονες, καθώς και σε Άτομα με Αναπηρία που λαμβάνουν πενιχρές “ορφανικές” συντάξεις θανόντος γονέα.

Επιπρόσθετα, με την αναφορά του ο κ. Σαρακιώτης θέλει να αναδείξει αφενός την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης από πλευράς της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου προς τους επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους ΑμεΑ, και αφετέρου να στιλιτεύσει την κατά το ήμισυ περικοπή του επιδόματος, το οποίο λαμβάνουν έμμεσα ασφαλισμένοι και μη ικανοί για εργασία, επειδή λαμβάνουν μέρος της σύνταξης θανόντος γονέα (ορφανική σύνταξη).

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τονίζει ότι, με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται ένα από τα βασικά οικονομικά βοηθήματα για την επιβίωση των παραπάνω και ταυτόχρονα δίδεται ένα ακόμη χτύπημα στην απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους, που την προηγούμενη περίοδο ανατάχθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση