Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΑΣ: Μονοψήφιος ο αριθμός παραβάσεων στα μέτρα του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 20:07 ΕΛΑΣ: Μονοψήφιος ο αριθμός παραβάσεων στα μέτρα του κορωνοϊού

Σημαντική μείωση του αριθμού των βεβαιωμένων προστίμων για διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, σημειώθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου.

Για όλων των ειδών τα πρόστιμα ο αριθμός δεν ήταν τριψήφιος, καθώς στο σύνολο «κόπηκαν» 76 πρόστιμα.

Συγκεκριμένα για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, χωρίς κανένα από αυτά να φορούν την Στερεά Ελλάδα.

Επιπλέον για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ) με μόλις μία (1) περίπτωση να έχει σημειωθεί στη Στερεά.

Τέλος για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν μόνο δύο (2) παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 616 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 602 άτομα.

Αναφορικά με τις παραπάνω παραβάσεις από τη μέρα έναρξης τους ήταν 304 και 945 αντίστοιχα.