Λαμία: Υπόγειο θανάτου για γάτες στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 08:15 Λαμία: Υπόγειο θανάτου για γάτες στο κέντρο της πόλης

Δύο μωρά γατάκια σώθηκαν την τελευταία στιγμή μετά τον εγκλωβισμό τους σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Λαμίας και συγκεκριμένα στην οδό Ησαΐα.

Τα δύο γατάκια είχαν τρυπώσει στο χώρο από ένα μικρό άνοιγμα που υπήρχε κοντά στο ύψος του πεζοδρομίου και από κει ήταν αδύνατο να ξαναβγούν στο δρόμο.

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Αγγέλα Μπαρτσιώκα, μέλος του Συλλόγου που έτυχε να περνά από το σημείο άκουσε τις απελπισμένες φωνές των γατιών και ενδιαφέρθηκε από πού προέρχονταν. Όταν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για έναν κλειστό χώρο από όπου ήταν δύσκολο να βγεις και να μπεις, αναζήτησε τον ιδιοκτήτη ή κάποιον υπεύθυνο.

Συμπτωματικά η διαχειρίστρια του κτιρίου είναι και εκείνη ενεργό μέλος του συλλόγου και γρήγορα μαζί με τον ιδιοκτήτη που ειδοποίησε, έφτασαν στον εντοπισμό των δύο μωρών.

Όπως περιγράφει η κα Μπαρτσιώκα στον χώρο υπήρχαν νεκρά σώματα γατιών σε κατάσταση αποσύνθεσης, τα οποία δυστυχώς είχαν παλαιότερα εγκλωβιστεί. Τα γατάκια μεταφέρθηκαν με πρωτοβουλία του μέλους που τα βρήκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο αρχικά και ανέλαβε τη φροντίδα τους με τη βοήθεια συγγενικού προσώπου της. Είναι υποσιτισμένα, αλλά η γενική κατάσταση τους είναι καλή.

«Ο εγκλωβισμός των ζώων έχει επέλθει εξαιτίας ανοίγματος στη σίτα του παραθύρου, στην πίσω πλευρά του καταστήματος, όπου υπήρχε άμεση προσβασιμότητα στις γάτες, αφού λόγω κλίσης του οικοπέδου, το εν λόγω παράθυρο βρίσκεται στο επίπεδο του πεζοδρομίου. Οι γάτες έμπαιναν μέσα και προφανώς γεννούσαν σε επιφάνεια που υπήρχε εσωτερικά του παραθύρου ή επάνω στους ορθογώνιους αεραγωγούς του κλιματισμού που βρίσκονται σε αυτό το ύψος και προφανώς δυστυχώς τα μωρά τους έπεφταν στο κενό ....», εξηγεί η κα Μπαρτσιώκα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Φιλοζωικό, η νέα επιχείρηση που έγινε στο χώρο δεν έφερε αποτελέσματα και υποθέτουν ότι η μητέρα - γάτα κατάφερε να τα βγάλει. Ωστόσο έκλεισαν προσωρινά το σημείο απ όπου υπήρχε αυτή η μικρή πρόσβαση, για να μην επαναληφθεί ανάλογο δράμα. Ο ιδιοκτήτης, μάλιστα έδωσε και το κλειδί στους ανθρώπους του Φιλοζωικού για να ξαναμπούν μέσα, διαβεβαιώνοντας ότι άμεσα θα καθαρίσει και θα ασφαλίσει το χώρο ώστε να μην υπάρξει ξανά το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση