Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δολοφονήθηκε κρατούμενος των φυλακών Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 20:12 Δολοφονήθηκε κρατούμενος των φυλακών Λάρισας

Με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι 23χρονος κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, δολοφόνησε με άγριο τρόπο 31χρονο συγκρατούμενό του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις 16.30, απόγευμα Παρασκευής, ο 23χρονος αλλοδαπός δράστης, καταδικασμένος σε πολυετή ποινή κάθειρξης για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στον επίσης αλλοδαπό συγκρατούμενό του, καταδικασμένο σε πολυετή ποινή κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Άμεσα κλήθηκε το Ε.Κ.Α.Β., το οποίο έφτασε στη φυλακή και διαπίστωσε το θάνατο του κρατουμένου. Το αυτοσχέδιο μαχαίρι, με το οποίο έγινε η δολοφονία, έχει κατασχεθεί.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, όπως η άσκηση σωματικής βίας κατά συγκρατουμένου, η απείθεια σε εντολές του σωφρονιστικού προσωπικού, καθώς και η κατοχή κινητού τηλεφώνου και απαγορευμένων ειδών. Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διενεργείται έρευνα σχετικά με το περιστατικό.