Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική 30χρονη Λαμιώτισσα έγκυος στον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 18:14 Θετική 30χρονη Λαμιώτισσα έγκυος στον κορωνοϊό

Το τεστ βγήκε οριακά θετικό και γι αυτό έγινε και δεύτερο τεστ, από το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα -  Η 30χρονη ήταν ασυμπτωματική.

Μία 30χρονη γυναίκα έγκυος στον 4ο μήνα διαγνώσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/5) με την ασθένεια covid-19 στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η γυναίκα είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο για εξετάσεις σχετικά με την κύησή της, και μεταξύ άλλων υπεβλήθη στο τεστ για κορωνοϊό, το οποίο και βγήκε οριακά θετικό.

Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και νοσηλεύεται στο πέτρινο κτίριο όπου και παρακολουθείται. Συγχρόνως σε καραντίνα στο πέτρινο κτίριο μπήκε και η μητέρα της που τη συνόδευε στις εξετάσεις.

Βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ η νέα εξέταση στην κοπέλα θα γίνει την Κυριακή το πρωί προκειμένου να εξακριβωθεί αν βρίσκεται στην αρχή όπου το ιικό φορτίο είναι πολύ χαμηλό ώστε να δικαιολογείται και το πρώτο αποτέλεσμα. Δεν αποκλείεται ακόμη και αρνητικό αποτέλεσμα αν και αυτή η περίπτωση συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών της εγκύου στον κύκλο της και στον κύκλο των στενών επαφών της (σύζυγος - μητέρα).

Την ιχνηλάτηση έχει αναλάβει ο ΕΟΔΥ.