Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων: Συνεχίζουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 20:52 Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων: Συνεχίζουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις η διά ζώσης διδασκαλία…

Με την πρόθεση να μη θέσουν σε κίνδυνο την υγεία κανενός και αξιολογώντας προτάσεις και εισηγήσεις ειδικών, αλλά και αναγνωρίζοντας τις πολλές απόψεις που επικρατούν μεταξύ των γονέων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Φθιώτιδας – Φωκίδας – Ευρυτανίας, ανακοίνωσε τι μέλλει γενέσθαι με την φροντιστηριακή εκπαίδευση των μαθητών τουλάχιστον μέχρι του τέλους του μήνα Μαΐου.

Ειδικότερα η ανακοίνωσή τους, που υπογράφει ο Πρόεδρος Ιωάννης Τσαπρούνης και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Γεωργουσόπουλος, αναφέρει:

«Σε συνθήκες πρωτόγνωρες και ιδιαιτέρως κρίσιμες, ο Σύλλογος βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να ανταποκριθεί με σύνεση, υπευθυνότητα, αλλά και ευαισθησία στο απαιτητικό έργο της υποστήριξης των μαθητών και της προετοιμασίας των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 Στο πλαίσιο αυτό, στην τελευταία Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

• Η ισχυρή σύσταση του υπουργείου για μάθημα εξ αποστάσεως.

• Το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και της διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων.

• Οι ποικίλες ανάγκες των μαθητών.

• Οι ετερόκλητες τοποθετήσεις των γονιών.

 Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη και την σύσταση της ΟΕΦΕ, που ψηφίστηκε από το 96% των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα, αποφάσισε να συστήσει στα μέλη του:

• Την συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

• Την επιλογή της διά ζώσης διδασκαλίας, μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις, κατόπιν συνεννόησης με την εκάστοτε φροντιστηριακή μονάδα.

• Για τα διαγωνίσματα να υπάρχει ευελιξία και επιλογή ως προς τον τρόπο διεξαγωγής.

• Επί τη ευκαιρία, η  κατ' οίκον διδασκαλία αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, αφού μπορεί να συμβεί διασπορά από οικογένεια σε οικογένεια και δεν μπορεί να ελεγχθεί ο φορέας. Γι’ αυτό προτρέπουμε τους γονείς μαθητών  που παρακολουθούσαν ιδιαίτερα μαθήματα και τώρα λόγω επικινδυνότητας τα σταμάτησαν, να απευθυνθούν στους φροντιστές για την κάλυψη κενών χωρίς επιβάρυνση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του συλλόγου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα, προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δίχως ωστόσο να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία κανενός.

Απευθυνθείτε λοιπόν στο φροντιστήριό σας για περισσότερες διευκρινίσεις.  Ο διάλογος, η συνεργασία και η κατανόηση είναι απαραίτητα σε τούτες τις πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Τα δεδομένα  θα επανεξεταστούν στο τέλος Μαΐου και θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση».