Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση και ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ ζητούν οι επαγγελματίες της ανατολικής Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 12:46 Μείωση και ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ ζητούν οι επαγγελματίες της ανατολικής Φθιώτιδας

Ο Σύλλογος Καφεπωλών και Εστιατόρων Ανατολικής Φθιώτιδας χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης, για το άνοιγμα της εστίασης την 25η Μαΐου, με βάση τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας. Η επόμενη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση, ώστε να διασωθούν οι χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου.

Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο στόχο, την υπαγωγή όλων των προϊόντων της εστίασης σε ένα ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ, ως ελάχιστο μέτρο μακροπρόθεσμης στήριξης του κλάδου, καθώς το όφελος θα μεταφερθεί και στις τιμές για τους καταναλωτές.

Ο κλάδος της εστίασης ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού, πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικός σε σχέση με τις γειτονικές χώρες και ταυτόχρονα να μπορέσει να σταθεί ξανά όρθιος.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις της επαρχίας, όπου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το χρόνο που θα απαιτηθεί για να επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς, θα αποτελέσει μια μικρή ανάσα με καλή πίστη και ενθάρρυνση της δοκιμασίας για τις αντοχές τους, αν όχι για την επιβίωσή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω αναφερόμενα είναι καθολική πλέον η ανάγκη για μείωση και ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στην Εστίαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ                                Κ. ΚΟΥΤΡΑ