«Πράσινο φως» Σερέτη στο Μικροβιολογικό Τμήμα του ΓΝ Λαμίας για εξέταση covid-19

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 11:06 «Πράσινο φως» Σερέτη στο Μικροβιολογικό Τμήμα του ΓΝ Λαμίας για εξέταση covid-19

Στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και στο ΕΚΠΑ θα συνεχίσουν να στέλνονται τα δείγματα που αφορούν τακτικό προεγχειρητικό έλεγχο…

Το «πράσινο φως» για να ελέγχονται από το δικό του Μικροβιολογικό Εργαστήριο μέσω του ειδικού μηχανήματος Μοριακής Ανίχνευσης ταχείας μοριακής τεχνικής PCR, πήρε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (18/5) βρέθηκε στη Λαμία ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, που είχε μακράν συζήτηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά και την Επιστημονική Επιτροπή για την covid-19 του Νοσοκομείου, δίνοντας το «οκ» για τη λειτουργία ενός μηχανήματος που θα εξυπηρετεί πολύ πιο γρήγορα και πολλά περισσότερα δείγματα.

Ειδικότερα από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΓΝ Λαμίας θα ελέγχονται όσα περιστατικά εισάγονται ως «ύποπτα» και χρίζουν άμεσης διάγνωσης. Υπεύθυνη Μικροβιολόγος για τον κορωνοϊό είναι η Επιμελήτρια Α’ Όλγα Λέγγα.

 Αντίθετα όσα αφορούν τον τακτικό προεγχειρητικό έλεγχο, σύμφωνα και με τις οδηγίες του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα στέλνονται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και στο ΕΚΠΑ. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διοίκηση του ΓΝ Λαμίας έχει υιοθετήσει και εγκρίνει ήδη την απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή για την Προμήθεια Αντιδραστηρίων με απευθείας ανάθεση λόγω συνοδού εξοπλισμού για την ανίχνευση SARS-CoV-2 συνολικής δαπάνης 13.780,00€ με ΦΠΑ. Προμήθεια που έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Τα τελευταία έξι επείγοντα «ύποπτα περιστατικά», δείγματα των οποίων για covid-19 εστάλησαν προς εξέταση εκτός Λαμίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ επέστρεψαν τα τέσσερα αρνητικά, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των άλλων δύο. Μέχρι την επιστροφή των αποτελεσμάτων όλοι οι παραπάνω ασθενείς νοσηλεύτηκαν ή νοσηλεύονται στο πέτρινο κτίριο.

Στο σπίτι της τέλος έχει επιστρέψει η νεαρή Λαμιώτισσα έγκυος μετά και τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στα δείγματα που έδωσε τόσο για το εργαστήριο στη Λαμία όσο και για το ΕΚΠΑ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση