Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτο: Έρχονται μπουρίνια και στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 08:27 Έκτακτο: Έρχονται μπουρίνια και στη Φθιώτιδα

Αλλαγή σκηνικού από την Πέμπτη και στη Στερεά ακόμη και με χαλαζοπτώσεις!

Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή του καιρού τα προσεχή 24ωρα, καθώς από τα 38άρια που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στην Φθιώτιδα θα πέσουμε στους 28 την Πέμπτη και στους 23 βαθμούς την Παρασκευή!

Καλός ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει λίγο φτάνοντας τους 25 βαθμούς.

Όσον αφορά την Φθιώτιδα η κακοκαιρία της Πέμπτης-Παρασκευής θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις, όπως μας παρουσιάζει αναλυτικά ο συνεργάτης μας Κώστας Λούτας παρακάτω:

1) Το μεσημέρι-απόγευμα της Πέμπτης (1η φάση) θα εκδηλωθούν κατά τόπους μπουρίνια με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα βόρεια του νομού.

2) Από αργά το βράδυ της Πέμπτης μέχρι περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής (2η φάση) θα σημειωθούν ποτιστικές βροχές αξιόλογης έντασης, οι οποίες θα είναι γενικευμένες.

Στον συνημμένο χάρτη βλέπουμε την εκτιμώμενη βροχόπτωση αργά το βράδυ της Πέμπτης, με την Φθιώτιδα, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια και Σποράδες να βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Γενική πρόγνωση

Υποχώρησε ο Μαγιάτικος καύσωνας από το απόγευμα της Τετάρτης και από τη βόρεια Ελλάδα αρχικά όπου είχαμε και τις πρώτες μπόρες.

Την Πέμπτη η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα με τις μέγιστες τιμές να πέφτουν στους 26-28c. Παράλληλα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή η πτώση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και ο υδράργυρος στην κεντρική Ελλάδα δε θα ξεπεράσει τους 22-23c. Ο καιρός θα είναι άστατος στην ανατολική χώρα με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Δύο κύματα βροχοπτώσεων περιμένουμε στο νομό μέσα στην Πέμπτη. Το πρώτο κύμα θα αφορά το μεσημέρι-απόγευμα όπου θα εκδηλωθούν κατά τόπους μπουρίνια και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα βορειότερα τμήματα. Το δεύτερο κύμα θα έρθει αργά το βράδυ της Πέμπτης με ποτιστικές βροχές αξιόλογης έντασης και θα διαρκέσει μέχρι περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στα βόρεια του νομού υπάρχει το ενδεχόμενο χαλαζοπτώσεων. Από αργά το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλο το νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 18-28 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που προς το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε νέα σημαντική πτώση θα κυμανθεί από 16-23 βαθμούς.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται καλοκαιρία με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ασθενείς ανέμους και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο φτάνοντας τους 24-25 βαθμούς.