Αναγνωστάκης: «Άνθρακες ο θησαυρός»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 10:05 Αναγνωστάκης: «Άνθρακες ο θησαυρός»

Κριτική στην πρόταση της περιφερειακής αρχής για την τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Στερεά Υπεροχής» Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Στην τοποθέτησή του χαρακτηρίζει «άνθρακες των θησαυρό» και παρουσιάζει την εισήγηση ως «κατώτερη των προσδοκιών» τους.

Ειδικότερα αναφέρει «Χωρίς να λαμβάνει υπόψη, τις νέες δύσκολες συνθήκες, για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, χωρίς να συνεκτιμά τις δραματικές εξελίξεις στην αγορά, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων από την πανδημία, άτολμη να συνθέσει και να ηγηθεί μιας συλλογικής και ενωτικής προσπάθειας, στάθηκε σε μια διαχειριστικού και λογιστικού χαρακτήρα τοποθέτηση.

 Όλη η εισήγηση περιστράφηκε γύρω από μια ανακατανομή του προϋπολογισμού, του προγράμματος τουριστικής προβολής, ύψους μόλις 150 χιλιάδων ευρώ, παραπέμποντας τα μεγάλα και σοβαρά στις καλένδες.

Η παράταξή μας, αναγνωρίζοντας ως αναγκαίες, κάποιες τροποποιήσεις λογιστικού χαρακτήρα, (αυξομειώσεις δαπανών, για προωθητικές δράσεις),  που πρότεινε η Περιφερειακή Αρχή, δήλωσε «παρών»,  αξιολογώντας και κρίνοντας ότι ο σχεδιασμός αυτός δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια ανάσχεσης  κατάρρευσης του Τουρισμού, ούτε απαντά στα προβλήματα της περιφερειακής μας οικονομίας.

 Η πρόταση – εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής δεν  εμπεριέχει προτείνει  τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρών που απειλούνται με λουκέτο και ως εκ τούτου δεν μέριμνα ούτε για τους εργαζόμενους σε αυτές.

Δεν δίνει κίνητρα για εσωτερικό τουρισμό στους Στερεοελλαδίτες, δεν φαίνεται να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει η περιφέρειά μας, για θεματικές διακοπές και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και φυσικά δεν έχει στρατηγική και προοπτική.

Η παράταξή μας κατάθεσε και δημοσιοποίησε μία ολοκληρωμένη πρόταση, αντιμετώπισης των αρνητικών  επιπτώσεων  της πανδημίας, στον κλάδο του τουρισμού και κατά συνέπεια  στην οικονομία της περιφέρειάς μας.

Πέρα από τα γενικά μέτρα που οφείλει να πάρει η  Κεντρική Διοίκηση – Κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη του τουριστικού κλάδου, για να αποτραπεί ο κίνδυνος κατάρρευσής του, προτείναμε επίσης, μία σειρά θέσεων στο χώρο ευθύνης της περιφέρειάς μας, που  αν αναπτύσσονταν με συνέργειες, θα είχαμε σοβαρές προσδοκίες για ενίσχυση της ζήτησης,  των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Από πλευράς μας, υπηρετώντας πάντα με συνέπεια τη θεσμική της ευθύνη, θα συνεχίσουμε να εντοπίζουμε και να προτείνουμε αναγκαίες δράσεις, προς ανακούφιση των συμπολιτών μας, να επιβραβεύουμε τις καλές πρακτικές αλλά και να στηλιτεύουμε τις ανεπάρκειες, τις υστερήσεις και τις αστοχίες της Περιφερειακής Αρχής».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση