Δύο καθηγητές από τη Λαμία στο φεστιβάλ Science On Stage στο Λονδίνο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 17:04 Δύο καθηγητές από τη Λαμία στο φεστιβάλ Science On Stage στο Λονδίνο
Πραγματοποιήθηκε στο Queen Mary University στο Λονδίνο από 17 μέχρι 20 Ιουνίου το φεστιβάλ Science On Stage με θέμα: «Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών» («Illuminating Science Education»), του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη»
 
Συμμετείχαν 350 εργασίες εκπαιδευτικών, από 28  χώρες της Ευρώπης και ο Καναδάς.
 
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι καθηγητές  κ. Βασίλειος Τσιτσιμπής, του 4ου ΓΕΛ, μαζί με τον καθηγητή του Μουσικού σχολείου Λαμίας κ. Γεώργιο Πανταζή οι οποίοι  παρουσίασαν την εργασία τους, «η φυσική θεωρία της μουσικής».
 
Το project αυτό είχε παρουσιαστεί και βραβευτεί τον περασμένο  Νοέμβριο  σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα με την βοήθεια ομάδας μαθητών του 4ου ΓΕΛ Λαμίας.
 
Περιελάμβανε θεωρία που εξηγούσε τη σχέση της φυσικής και των μαθηματικών με την παραγωγή ήχου στα διάφορα μουσικά όργανα, ιδιόχειρες κατασκευές με χορδές και σωλήνες, παραγωγή video από τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ στην αγγλική γλώσσα, κατασκευή αφίσας, και φυλλαδίων που εξηγούσαν την εργασία και οπτικοακουστικό υλικό που συνόδευε την παρουσίαση.
 
 
Η ελληνική αποστολή στο Λονδίνο κέρδισε το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων και άφησε άριστες εντυπώσεις, μάλιστα πήρε το δεύτερο βραβείο σε μια από τις κατηγορίες που διαγωνίστηκε.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση