Αναγνωστάκης: Ομόφωνο το ψήφισμα για την «Προστασία πρώτης κατοικίας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 16:45 Αναγνωστάκης: Ομόφωνο το ψήφισμα για την «Προστασία πρώτης κατοικίας»

Μετά από πρόταση της παράταξης "Στερεά Υπεροχής!", το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα, ψήφισμα  για την προστασία Α’ Κατοικίας.

Το ψήφισμα:

«ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

• Να μην προχωρήσει στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας.

• Να επεκταθεί  η προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς και η απαγόρευση πλειστηριασμών, τουλάχιστον  μέχρι τέλος του έτους.

• Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα, που θα αφορά συνολικά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και θα περιλαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Εν μέσω πανδημίας,  που οδηγεί, δυστυχώς, σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε μια μείωση 20% με 25% του Α.Ε.Π., έχοντας να αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύμα ανέργων και σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας,  με την ύφεση όπως εκτιμά η Ε.Ε., για το 2020 να αγγίζει  το -9,7% , είναι αδιανόητο να

μένουν απροστάτευτες οικογένειες, με πρόδηλο τον κίνδυνο να χάσουν τη μοναδική κατοικία τους!

Η τρίμηνη παράταση του  πλαισίου προστασίας  για την πρώτη κατοικία, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν αρκεί για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση χιλιάδων συμπολιτών μας, δεν λύνει το πρόβλημα και απλά το μεταθέτει για την 1η Αυγούστου, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για νομική προστασία από εκεί και πέρα.

Για εμάς, οι κοινωνίες δεν είναι αγέλες και οι άνθρωποι απλά αριθμοί.

Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η προστασία των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας είναι, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση