Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείτε φωτογραφίες από τα αρχαία νομίσματα και όπλα που παρέδωσε ο Γ. Τσούκαλης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 17:31 Δείτε φωτογραφίες από τα αρχαία νομίσματα και όπλα που παρέδωσε ο Γ. Τσούκαλης

Διαβάστε το δελτίο τύπου από την ΕΛΑΣ σχετικά με αρχαία νομίσματα και συλλεκτικά όπλα που εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε περιοχή της Άρτας από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και δείτε φωτογραφίες από τα κατασχεμένα τυφέκια, περίστροφα, πιστόλες, σπαθιά και τα 223 νομίσματα.

«Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διερευνήθηκε υπόθεση που σχετίζεται με νομίσματα σημαντικής αρχαιολογικής – ιστορικής αξίας και όπλα συλλεκτικής σημασίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, τα όποια παρασχέθηκαν και κατηύθυναν τις έρευνες αρχικά σε περιοχή της Βοιωτίας και στη συνέχεια εκτός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα σε ευρύτερη περιοχή της Άρτας, όπου χθες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 5 μακρύκαννα τυφέκια, 2 πιστόλες κουμπούρες, 4 περίστροφα και πιστόλι, όλα παλαιού τύπου, πιθανόν ιστορικής – συλλεκτικής σημασίας,

• αεροβόλο σκοπευτικό, ιταλικής προέλευσης,

• πιστόλι ρήψεως φωτοβολίδων,

• 6 σπαθιά και μαχαίρι, με την θήκη του, καθώς και

• 223 συνολικά νομίσματα, των οποίων η αρχαιολογική προέλευση και αξία θα εκτιμηθεί από υπαλλήλους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.»