Ο Θύμιος Καραΐσκος βάζει ψηλά τον πήχη με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 09:42 Ο Θύμιος Καραΐσκος βάζει ψηλά τον πήχη με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Προχωράμε αυτοδιοικητικά και δυναμικά, δημιουργώντας ένα "εργαλείο" για να προλάβουμε τις εξελίξεις και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που έρχονται...», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων μιλώντας για τη «Σύγχρονη Αμφικτυονία» με ακόμη τέσσερις Δήμους της Φθιώτιδας.

Ο Δήμος Λαμιέων εμφανίζεται έτοιμος να προλάβει τις εξελίξεις. Γνωρίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία, να λειτουργήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς και να είναι έτοιμη να απορροφήσει κονδύλια από προγράμματα, για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, όλων των δήμων που συμμετέχουν στο νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο οποίος ψηφίστηκε από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και στοχεύει πολύ ψηλά.

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ» πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια, όπου πέντε δήμοι: Λαμιέων, Δομοκού, Μακρακώμης, Στυλίδας και Αμφίκλειας - Ελάτειας, θα συνεργαστούν με σκοπούς αναπτυξιακούς, επιστημονικούς, προώθησης της απασχόλησης και προβολής των περιοχών τους με παράλληλο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που θα έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους.

«Θα κριθούμε από το αποτέλεσμα»

Ο Θύμιος Καραΐσκος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό, είπε ότι καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να είμαστε έτοιμοι γι αυτό το σοβαρό εγχείρημα, για το οποίο θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

« Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ο οποίος οραματιζόμαστε και τον οποίο καταθέτουμε σήμερα μπροστά σας, είναι ένας βραχίονας δημόσιου ενδιαφέροντος, αφού μετέχουν δήμοι και μόνο δήμοι και συγχρόνως είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να προλάβει τις εξελίξεις.

Είναι ένα εργαλείο ευέλικτο που θα μπορεί μέσα σε σύντομο χρόνο, να απαντά στα κρίσιμα, διασφαλίζοντας συγχρόνως στο δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας του,  διασφαλίζοντας τη λογοδοσία, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια,  διασφαλίζοντάς την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχει.

Δεν είναι απλά και μόνο να φτιάξουμε ένα φορέα που θα έχει διαχειριστική επάρκεια και θα μπαίνει ενδιάμεσος. Δεν κάνουμε ένα μεταπρατικό σχήμα, κάνουμε μια προέκταση της τοπικής αυτοδιοίκησης με ό,τι αυτό σημαίνει για τοπική αυτοδιοίκηση. Με έμπειρο δυναμικό από το δημόσιο τομέα το οποίο και θα μπορέσει όλη αυτή την εμπειρία να την δώσει σε ένα καινούργιο δυναμικό το οποίο θα έχει ταχύτητες και αποτελεσματικότητα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαμιέων, έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές της ένα αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης. Ένα μοντέλο που μέσα από ευρύτατες συνεργασίες αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και σύγχρονες μεθοδολογίες, θέλει να επιτύχει το ύψιστο λειτουργικό αποτέλεσμα για τους δημότες της Λαμίας και τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας γενικότερα....», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση