Στην πορεία για τη διάσωση της Οίτης ο Γιάννης Σαρακιώτης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 20:08 Στην πορεία για τη διάσωση της Οίτης ο Γιάννης Σαρακιώτης

«Στην Οίτη η "αντιπεριβαλλοντική επιδημία" της Κυβέρνησης μπορεί να θεραπευτεί από εκείνους που γνωρίζουν τα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης».

Την παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Φθιώτιδας και επισκεπτών άλλων περιοχών, που ανέβηκαν στην Οίτη το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2020 για να εκφράζουν την αντίδραση τους στη μεθόδευση της εγκατάστασης δεκαπέντε (15) ανεμογεννητριών, πλαισίωσε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, τόνισε ότι, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο από μέρους του, έχουν πραγματοποιηθεί για το θέμα συγκεκριμένες παρεμβάσεις, οι οποίες ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση από πλευράς του αρμοδίου Υπουργείου.

Επιπρόσθετα, και στο πλαίσιο της συζήτησης με τους παριστάμενους εκπρόσωπους φορέων και συλλογικών κινήσεων, ανέφερε: «Πρόσφατα το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μόνο, κατέδειξε μεταξύ άλλων ένα απτό δείγμα της εσφαλμένης κυβερνητικής αντίληψης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που ανάμεσα σε άλλα, αποπειράται να φιμώσει τις τοπικές κοινωνίες και να παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα τον περιβαλλοντικό και γεωφυσικό πλούτο της χώρας. Παρά τα όσα συμβαίνουν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε διστάζει να θεσπίσει και να εφαρμόσει ένα νόμο που απορρυθμίζει πλήρως το προστατευτικό πλαίσιο για το περιβάλλον.

Στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην Οίτη, η "αντιπεριβαλλοντική επιδημία" από την οποία έχει προσβληθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να βρει θεραπεία μέσω της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Σήμερα, φορείς, συλλογικότητες και άνθρωποι που γνωρίζουν τα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης, διατράνωσαν την αντίθεση τους απέναντι στους μεθοδευμένους σχεδιασμούς που οδηγούν στην ασύδοτη και αλόγιστη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση