Ένωση Συλλόγων Γονέων Λαμίας: Τι θα γίνει με τις προκαταβολές σχολικών εκδρομών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 13:40 Ένωση Συλλόγων Γονέων Λαμίας: Τι θα γίνει με τις προκαταβολές σχολικών εκδρομών

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού, κοινοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαμίας, με θέμα τις «προκαταβολές σχολικών εκδρομών».

Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής που υπογράφει η Πρόεδρος της Ένωσης γεωργία Αθανασίου:

«Ως πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Λαμίας σας μεταφέρω την αγανάκτηση των γονέων αναφορικά με την μη επιστροφή των προκαταβολών που δόθηκαν για τις σχολικές εκδρομές. Ενδεικτικά αναφέρω πως μόνο για μία σχολική Μονάδα, το ποσό αυτό φτάνει τις 5.000 ευρώ!!

Η λύση με την παροχή δυνατότητας voucher στα ταξιδιωτικά γραφεία με σκοπό να τα στηρίξετε οικονομικά, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα πιθανώς υπολογίζετε, και εμμέσως αλλά και αμέσως έχει αντίκτυπο στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Ο πρώτο και σημαντικότατος κίνδυνος είναι στους επόμενους 18 μήνες που διαρκεί το voucher, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου να κηρύξει πτώχευση. Τι θα γίνουν τα χρήματα των παιδιών; Ποιος τα διασφαλίζει;

Επίσης, τον επόμενο χρόνο, πόσο πιθανό θεωρείτε να γίνουν σχολικές εκδρομές με τα νέα μέτρα κατά του κορωναϊού; Άρα πηγαίνουμε για επιστροφή χρημάτων μετά τους 18 μήνες, που τα παιδιά θα έχουν μετακινηθεί σε άλλη σχολική μονάδα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν αφορά όλους. Ιδιαίτερα τις οικογένειες των μαθητών που εργασιακά επλήγησαν, τα παιδιά που βιαίως απομακρύθνηκαν από το φυσικό τους χώρο, αλλά και τις αναμνήσεις που έχασαν.

Ως Ένωση  Συλλόγων Γονέων, επιθυμούμε την άμεση επιστροφή των χρημάτων στις οικογένειες των μαθητών.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση