Επανέρχεται ο Οικονόμου για την ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 14:17 Επανέρχεται ο Οικονόμου για την ΠΕΛ

Σε μια ακόμα ενέργεια για τα ζητήματα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας προχώρησε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με την κατάθεση νέας σχετικής ερώτησης προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

Πρόκειται για τη δεύτερη ερώτηση από τον κ. Οικονόμου για αυτόν τον πολύ σημαντικό αναπτυξιακό πόλο της Λαμίας και της Φθιώτιδας για την αξιοποίηση του οποίου κατέθεσε και συγκεκριμένη πρόταση-τη Φάρμα Καινοτομίας- τόσο στο δημόσιο διάλογο όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο λόγος που επανέρχεται ο κ. Οικονόμου με νέα ερώτηση του προς το υπουργείο Ανάπτυξης είναι αφενός μεν γιατί λόγω των έκτακτων συνθηκών είναι ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο, αφετέρου δε επειδή είναι εύλογη η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, η οποία μάλιστα διογκώνεται με το έλλειμμα επίσημης ενημέρωσης.

Με την υπ. αριθμ. 6613/19.05.2020  κοινοβουλευτική ερώτηση κ. Οικονόμου ρωτάει τον υπουργό Ανάπτυξης:

- Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση για την αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου ή τη συμπλήρωσή του ή την έκδοση των ΚΥΑ που εκκρεμούν και που θα ρυθμίσουν μια σειρά σοβαρών θεμάτων για την οργάνωση και τη λειτουργία του νέου σχήματος; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις εν λόγω πρωτοβουλίες;

- Η πολυπλοκότητα της "υπόθεσης ΠΕΛ", εξαιτίας της οποίας παρά την ψήφιση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει τίποτα, επιβάλλει την συνεχή εμπλοκή της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με δεδομένο αυτό είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοσίου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους  παραγωγικούς φορείς της Φθιώτιδας και τους τοπικούς βουλευτές σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΠΕΛ βάσει των σχεδίων που έχουν ήδη κατατεθεί ή πρόκειται να κατατεθούν;

«Για να αντισταθμίσουμε τις αρνητικές εξελίξεις που φέρνει στην οικονομία η επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού, θα πρέπει άμεσα να κινηθούμε προς τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό περνάει μέσα από την αξιοποίηση αδρανών αναπτυξιακών συντελεστών που υπάρχουν διάσπαρτοι παντού στην περιφέρεια. Για την Φθιώτιδα και τη Λαμία, εμβληματικός αναπτυξιακός συντελεστής είναι η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, οι εγκαταστάσεις της οποίας ρημάζουν και είναι ακατάλληλες προς κάθε χρήση. Για την αξιοποίηση της ΠΕΛ έχω καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον δημόσιο διάλογο, η οποία βρίσκεται σε γνώση και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου» δήλωσε με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Οικονόμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com