Στο αρχείο η υπόθεση με τις «τσόντες» στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Λαρισαίων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 19:57 Στο αρχείο η υπόθεση με τις «τσόντες» στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Λαρισαίων

Άγνωστοι είχαν μεταδώσει μέσω κινητού στην τηλεόραση του Κέντρου πορνογραφικό υλικό…

Στο αρχείο αναμένεται να τεθεί τελικά η υπόθεση της προβολής υλικού με άσεμνο περιεχόμενο από την τηλεόραση του εκλογικού κέντρου του επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και δημάρχου Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορία της «ΕτΔ», μετά και την πρόσφατη υποβολή της έκθεσή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική δικογραφία, η εισαγγελέας που χειρίσθηκε την υπόθεση απέρριψε τελικά τη μήνυση που είχε υποβάλει ο κ. Καλογιάννης, κατά παντός υπευ­θύνου ή και αγνώστων προσώπων και έτσι, επί της ουσίας η υπόθεση αναμένεται να τεθεί στο αρχείο.

Ο κ. Καλογιάννης ζητώντας τότε η πολιτική να διεξαχθεί «με αρχές και αξίες», κατέθεσε μή­νυση κατά αγνώστων, δεν μήνυσε ωστόσο την υποψή­φια δημοτική σύμβουλο Ελευθερία Τζανακούλη, με αποτέλεσμα στο πλαίσιο της ίδιας εισαγγελικής έρευνας να μην ασκηθεί τελικά δίωξη σε βάρος της κ. Τζανακού­λη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στις αρχές Μαΐου 2019 και στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άγνωστοι και με τη μέθοδο του κατοπτρισμού (mirroring) πέτυχαν από την οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου, νέας τεχνολογίας (smartphone) να παρέμβουν στην τηλεόραση, επίσης νέας τεχνολογίας (Smart TV) που βρισκόταν στο εσωτερικό του εκλογικού κέν­τρου της παράταξης Καλογιάννη, προβάλλοντας πορ­νογραφικό υλικό.

Νυχτερινές ώρες λοιπόν, λοιπόν (σ.σ. πιθανότατα της 10ης Μαϊου 2019) όταν δηλαδή το εκλογικό κέντρο ήταν κλειστό και ενώ στην τηλεοπτική οθόνη προβάλλονταν – προς τους διερχόμενους εξωτερικά του εκλογικού κέντρου – τα πρόσωπα των υποψήφιων συμβούλων του συνδυα­σμού Καλογιάννη, άγνωστοι παρενέβησαν μέσω κινητού τηλεφώνου και προέβαλαν ταυτόχρονα, πορνογραφικό υλικό.

Οι άγνωστοι δράστες βιντεοσκόπησαν την προ­βολή, πράξη που ενδεχομένως να μην λάμβανε διαστάσεις αν η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την αντί­παλη, προεκλογικά παράταξη της κ. Ρένας Καραλαριώτου, Ελευθερία Τζανακούλη, δεν αναρτούσε στον προ­σωπικό της λογαριασμό σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσής, το σχετικό βίντεο.

Σημειώνοντας μάλιστα στον λογαριασμό της (11 Μαΐου 2019) πως «περιμένω από τη Συμπαράταξη Λαρισαίων να μας αποδείξουν πως το βίντεο που κυκλοφορεί από το πρωί στα social media και εστάλη και σε εμένα προ­σωπικά από πάρα πολλούς συμπολίτες, είναι παραποι­ημένο».

Το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις μετά την ανάρτηση της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τη συζήτηση, πρόσκαιρα, να εστιάζει στο περιεχόμενο του βίντεο, τη γνησιότητά του κλπ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της παράταξής Καλογιάννη και τον δήμαρχο Λαρισαίων να κάνει λόγο για «εμφανώς κακόβουλες και σχεδιασμένες ενέργειες με την κατασκευή βίντεο με στόχο να πλήξουν τη Συμπαράταξη».

Απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τη αυτοδιοικητικές παρατά­ξεις και τους υποψηφίους η προεκλογική αντιπαράθεση να διεξαχθεί με όρους πολιτικού πολιτισμού, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, «αποφεύγοντας τα χτυ­πήματα κάτω από τη μέση και τον ευτελισμό του πολι­τικού διαλόγου και την αντιπαράθεσή».

Ο κ. Καλογιάννης κατέθεσε μήνυση και στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κλήθηκε και κατέθεσε η κ. Τζανακούλη, όπως επίσης από τα εργαστήρια της Υποδιεύ­θυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξετάσθηκε και η τηλεόραση για να διερευνηθεί αν στο αρχείο της τηλε­όρασης καταγράφηκαν συσκευές, και ποιες, που συν­δέθηκαν μαζί της με αποτέλεσμα να προβληθεί το επί­μαχο υλικό.

Όπως θα μπορούσε δηλαδή να πράξει ο οποιοσδήποτε γνώστης των νέων τεχνολογιών, περνώντας έξω από το εκλογικό κέντρο (σ.σ. όπως εκτιμάται ότι συνέβη τελικά) προβάλλοντας απευθείας στην τη­λεόραση ό,τι βλέπει στην οθόνη του κινητού του, χωρίς να παρεμβληθεί άλλη συσκευή. Σύμφωνα με πληρο­φορία της «ΕτΔ», από την εργαστηριακή εξέταση της τηλεόρασης προέκυψε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη, εγγραφές κλπ που να σχετίζονται με συσκευές κινητών τηλεφώνων καθώς η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν διατηρούσε αρ­χείο καθώς έγινε μόνο προβολή του υλικού.

Έτσι η εργαστηριακή έκθεση που υποβλήθηκε πρόσφατα στη σχετική δικογραφία, δεν φώτισε την έρευνα ως προς το σκέλος ποιος προέβαλε το βίντεο. Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές η υπόθεση που έχει ξεχασθεί πλέον, αναμένεται να τεθεί στο αρχείο, ενώ – όπως προ αναφέρθηκε – δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη κατά της κ. Τζανακούλη για συκοφαντική δυσφήμιση αφού δεν κατατέθηκε μήνυση σε βάρος της από την πλευρά του κ. Καλογιάννη.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – Β. Κακάρας

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση