Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ακριβώς συμβαίνει με το ασθενοφόρο στα Άγραφα;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 08:57 Τι ακριβώς συμβαίνει με το ασθενοφόρο στα Άγραφα;

Τι ειπε ο Δήμαρχος Αγράφων για την καθυστέρηση του ασθενοφόρου και τι απαντά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δημήτρης Χαλεπλής.

Ο χαμός ενός ανθρώπου στην δυτική ορεινή Ευρυτανία αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ελλείψεις του συστήματος Υγείας.

Ένας 65χρονος δασοπυροσβέστης από το Λιθοχώρι Αγράφων το απόγευμα της Πέμπτης έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τελικά ο άνθρωπος κατέληξε και όπως γράφει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αφού το ασθενοφόρο έκανε περίπου πέντε ώρες μέχρι να τον παραλάβει και να τον πάει στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Πολύ περισσότερο χρόνο, από Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Αγράφων:

Στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας υπάρχει ασθενοφόρο. Όμως οι τρεις οδηγοί δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις βάρδιες και έτσι υπάρχουν κενά. Γενικά υπάρχει θέμα με τις διακομιδές στην περιοχή των Αγράφων που πρέπει να καλυφθούν με ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Καρπενησίου, το οποίο είναι πολύ μακριά.

Τι λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δημήτρης Χαλεπλής

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χαλεπλή για το συγκεκριμένο θέμα είπε στο LamiaReport: «Κατ' αρχήν εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Οι συνάδελφοι διασώστες, όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και σε αυτή έκαναν ότι μπορούσαν καλύτερο και ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρξε καμιά καθυστέρηση. Μόλις πήραν το σήμα (19:00') έφυγαν αμέσως για Ραπτόπουλο όπου είχαν μεταφέρει τον ασθενή. Στη διαδρομή μαλιστα πήραν από το ΚΥ Φραγκίστας και γιατρό μαζί τους. Έφτασαν στο Ραπτόπουλο στις 21:18' και αφού παρέλαβαν το περιστατικό επέστρεψαν Καρπενήσι. Η διαδρομή είναι πάνω από δυο ώρες σε επαρχιακό δρόμο. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και καμία ολιγωρία από πλευράς συνάδελφων του ΕΚΑΒ. Έτσι όπως διατυπώθηκε από το Δήμαρχο φάνηκε ότι εμείς καθυστερήσαμε κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Δεν πρέπει να συγχέουμε την έλλειψη σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή των Αγράφων με την καθημερινή υπεράνθρωπη προσπάθεια των συναδέλφων. Αλλού πρέπει να αναζητήσει ευθύνες ο Δήμαρχος της περιοχής. Γνωρίζω ότι από το ΕΚΑΒ έχει παραχωρηθεί ασθενοφόρο στο Δήμο Αγράφων. Γιατί τόσο καιρό δεν έχει βρεθεί οδηγός και το ασθενοφόρο είναι ακινητοποιημένο; Ειναι τώρα μια καλη ευκαιρία με τα χρήματα που δόθηκαν στους δήμους για τον Covid 19 να προσλάβουν επαγγελματίες διασωστες για το ασθενοφόρο, ώστε να μην χρειάζονται πέντε ώρες πήγαινε - έλα για περιστατικά όπως το χθεσινοβραδινό....», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Λαμίας Δημήτρης Χαλεπλής.