Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προτάσεις της «Στερεάς Υπεροχής» για τη δακοκτονία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 21:56 Οι προτάσεις της «Στερεάς Υπεροχής» για τη δακοκτονία

Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που είχαν τη Δευτέρα 25 Μαΐου στην Περιφέρεια με θέμα «Υλοποίηση Προγράμματος Δακοκτονίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», έκανε με δελτίο τύπου η περιφερειακή παράταξη «Στερεά Υπεροχής».

(Διαβάστε ΕΔΩ).

Όπως μας ενημερώνει ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, στη συζήτηση, ύστερα από σχετική εισήγηση της υπηρεσίας, δόθηκαν απαντήσεις,  για την εξέλιξη του έργου, για τους άγονους διαγωνισμούς και για τις καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ειδικότερα αναφέρει στο δελτίο τύπου: «Από την πλευρά μας, κατατέθηκαν προτάσεις, στην κατεύθυνση δομικών αλλαγών του συστήματος, στην προστασία της αγροτικής παραγωγής, στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, όπως ηλεκτρονικές παγίδες, με απευθείας μεταφορά δεδομένων, ψεκαστικά  droons  και τοποθέτηση GPS στα αυτοκινούμενα ψεκαστικά.

Προτείναμε την άμεση ενίσχυση, με επιστημονικό προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών,

την εκπαίδευση του εργατοτεχνικού προσωπικού, την αξιοποίηση του έμπειρου τοπικού δυναμικού και φυσικά τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για περισσότερους ψεκασμούς.

Τέλος καταθέσαμε την πρόταση για συνεργασία με τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, -του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου-, και τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου παρακολούθησης των απαιτούμενων ενεργειών, με δυνατότητα παρεμβάσεων, όταν εντοπίζονται προβλήματα και κρίνεται απαραίτητο.

(Αναλυτικά οι προτάσεις μας είναι αναρτημένες στο https://stereayperoxis.blogspot.com)

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».