Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χειμώνας» το πρωί στην Κεντρική Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 12:06 «Χειμώνας» το πρωί στην Κεντρική Ελλάδα Φωτογραφία: INTIME

Αρνητική τιμή κατέγραψε το θερμόμετρο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα - Καϊμακτσαλάν στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο και στην Κεντρική ορεινή χώρα ο υδράργυρος «φλέρταρε» με το μηδέν το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020.

Ενδεικτικά στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας η θερμοκρασία έπεσε στο 0,7ο, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με το φρέσκο χιόνι, το θερμόμετρο έδειξε 1,1ο.

«Δύσκολα» τα πράγματα ήταν το πρωί και στο Καρπενήσι με 3,2 βαθμούς, όμως και στα πεδινά η θερμοκρασία έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό, αναγκάζοντας πολύ κόσμο να ανάψει καλοριφέρ ή air-condition!

Δείτε τις επίσημες ελάχιστες τιμές στη θερμοκρασία για τις 28 Μαΐου:

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός σταδικά βελτιώνεται για την Κεντρική Ελλάδα, χωρίς να λείψουν οι βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία, από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή 29-05-2020 στα ηπειρωτικά προβλέπονται, λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρής διάρκειας βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και του βορειοανατολικού Αιγαίου και το απόγευμα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.