Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμιος Καραΐσκος: «Αυτό το απόστημα πρέπει να τελειώνει»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 07:30 Θύμιος Καραΐσκος: «Αυτό το απόστημα πρέπει να τελειώνει»

«Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Το έργο επέκτασης του κυττάρου στον ΧΥΤΑ θα γίνει με διεθνή, διαυγή διαγωνισμό, και το κέρδος θα είναι πολλαπλό για το Δήμο μας...», τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Το πολύπαθο έργο του ΧΥΤΑ Λαμίας, το οποίο "καρκινοβατεί" από το 2013, μονοπώλησε στην χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων. 

Μετά από γόνιμη και έντονη αντιπαράθεση, υπερψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, για την ματαίωση του διαγωνισμού, που δεν προχωρούσε όλα αυτά τα χρόνια. Την εισήγηση του Δημάρχου υπερψήφισαν η παράταξη της πλειοψηφίας και η παράταξη του κ. Στασινού, ενώ όλες οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισαν λευκό.

Καραΐσκος: Το έργο θα γίνει και σύντομα

«Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι αυτή η δημοτική αρχή είναι για τα δύσκολα. Είπαμε και χθες ότι πρόκειται για έναν πολυμέτωπο αγώνα. Ξέρουμε ότι θα κριθούμε και μάλιστα σκληρά για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα είναι η ολοκλήρωση των έργων και η άριστη λειτουργία της διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικότερα. Είναι θετικό ότι χθες κανένας και το σημειώνω αυτό κανένας από οποιαδήποτε παράταξη δεν ψήφισε να συνεχιστεί μια κατάσταση, που προκαλούσε αιμορραγία στο Δήμο. Επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη σοβαρή λύση. Υπάρχει μία και μοναδική λύση. Αυτή που προτείναμε και που υπερψηφίστηκε....», δήλωσε ο Θύμιος Καραΐσκος μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα της οδού Αινιάνων.

Στην μαραθώνια συνεδρίαση υπήρξαν στιγμές έντασης, αφού η παράταξη του Νίκου Σταυρογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να συνεχιστεί ο διαγωνισμός, ενώ άλλοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, αφού δεν αποκλείεται όπως ισχυρίστηκαν, οι εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό να προσφύγουν στα δικαστήρια και να έχουν απαιτήσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων απάντησε ότι από τη στιγμή που δεν έχουν ανοιχτεί οι προσφορές και δεν υπάρχει ανάδοχος του έργου, δεν μπορούν να υπάρξουν και απαιτήσεις, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η όλη διαδικασία ήταν τουλάχιστον προβληματική και γι αυτό όλα αυτά τα χρόνια δεν προχώρησε το έργο.

Αυτό το απόστημα πρέπει να τελειώνει

Ανεβάζοντας τους τόνους στην δευτερολογία του ο Θύμιος Καραΐσκος τόνισε: «Έρχεστε όμως σήμερα να μας κάνετε κριτική γιατί προσπαθούμε να καθαρίσουμε τους στάβλους του  Αυγεία. Δύο καροτσάκια σούπερ μάρκετ ήταν τα χαρτιά και πολύ γρήγορα καταλήξαμε ότι αυτό το απόστημα για το δήμο της Λαμίας πρέπει να τελειώνει . Αυτό θα επαναλάβω, γιατί η υπόθεση Όζει. Αυτό το απόστημα για το δήμο της Λαμίας πρέπει να τελειώνει....», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε.

«Οδηγός μας η νομιμότητα και με διαφάνεια και κινήσεις που διασφαλίζουν πλήρως τα συμφέροντα των πολιτών της Λαμίας, έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τις υποδομές και τις συμπληρώσουμε. Ξέρουμε ότι δεν θα κριθούμε από τις κοκορομαχίες εδώ μέσα…

Θα κριθούμε όταν σύντομα θα κατασκευάζουμε το έργο και πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την λειτουργία του ΧΥΤΑ. Θα κάνουμε σε σύντομο χρόνο, ότι δεν έγινε  σε 5 χρόνια. Ξέρουμε ότι θα κριθούμε από το πόσο αποτελεσματικοί είμαστε. Εμείς επιθυμούμε καθαρές λύσεις, αυτές υλοποιούμε και αυτές υιοθετούμε, αυτές μελετάμε και αυτές προκρίνουμε .

Δεν φοβηθήκαμε να αναλάβουμε όλο το βάρος και δεν διστάζουμε να καταπιαστούμε με όλα τα καυτά θέματα του Δήμου μας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας λέμε καθαρά ότι είμαστε υπερασπιστές της διαφάνειας, του αποτελέσματος και το κυριότερο απόλυτοι φρουροί των χρημάτων των πολιτών.

Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της εισηγήσεως μας.

Τι θα γίνει με το έργο;. Εμείς το έργο επέκτασης του κυττάρου θα το κάνουμε. Και γι’ αυτό αποτελεί δέσμευση του ομιλούντος.

 Με έναν διαγωνισμό διαυγή, διεθνή, ανοιχτό, με διαύγεια.

Και το κέρδος θα είναι πολλαπλό για το Δήμο.

Εκείνο που έχω να πω είναι ότι το κύτταρο θα γίνει χωρίς να υπάρξει όποιος κίνδυνος και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από όλους εμάς....», είπε κλείνοντας την εισήγησή του ο Δήμαρχος Λαμιέων.