Ο Γιάννης Σαρακιώτης προβάλει Φθιώτιδα και Στερεά στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 07:55 Ο Γιάννης Σαρακιώτης προβάλει Φθιώτιδα και Στερεά στο εξωτερικό

Άρθρο του φιλοξενείται σε ξένες ιστοσελίδες και περιγράφει τη Φθιώτιδα ως “must” προορισμό. Φύση, θάλασσα, ιαματικές πηγές, ιστορικά και θρησκευτικά μέρη καλούν τον επισκέπτη στον τόπο μας…

Με άρθρο που δημοσιεύεται σε σειρά ξένων ιστότοπων και έχει τίτλο: «Η Στερεά Ελλάδα και η Φθιώτιδα είναι η λύση!: Ένας ασφαλής, προσβάσιμος και υψηλής ποιότητας προορισμός»  (The Greek solution is found in Central Greece, Fthiotida: A safe, accessible and high-quality destination), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα της Φθιώτιδας, καλώντας παράλληλα όσους αναζητούν έναν ασφαλή και φιλόξενο τουριστικό προορισμό να περάσουν εδώ τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Στο άρθρο που απευθύνεται τόσο στους ξένους όσο και στους Έλληνες πολίτες, ο κ. Σαρακιώτης παρουσιάζει τη Φθιώτιδα ως έναν εναλλακτικό προορισμό, ο οποίος έχει πλέον τη δυνατότητα να γίνει must σε μία περίοδο όπου τόσο η εγχώρια, όσο και η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία κλυδωνίζονται από την επικρατούσα ανασφάλεια και τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κάνει ειδική αναφορά στα γεωμορφολογικά χαρίσματα και τα πολιτιστικά πλεονεκτήματα του συνόλου των Δήμων που συνθέτουν την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ενώ περιγράφει την πολυδιάστατη δυναμική του τουριστικού προφίλ της περιοχής, το οποίο καθιστά τη Φθιώτιδα ως ιδανικό προορισμό ακόμη και για τους πλέον απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύθηκε σε ιστότοπους στην Αυστρία, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αλβανία, ενώ το αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα mcnews.

Παρακάτω διαβάστε την ελληνική απόδοση του κειμένου του κ. Σαρακιώτη:

«Η Στερεά Ελλάδα και η Φθιώτιδα είναι η λύση! Ένας ασφαλής, προσβάσιμος και υψηλής ποιότητας προορισμός»

Καθώς οι περισσότερες χώρες του πλανήτη προσπαθούν να εξέλθουν από το πρώτο κύμα της κρίσης του κορονοϊού, η Ελλάδα είναι περήφανη, όχι μόνο για την ιδιότητά της ως παραδοσιακός τουριστικός προορισμός, αλλά και για το γεγονός ότι είναι μεταξύ των κρατών με τα καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Η αποτελεσματικότητα του εγχώριου επιστημονικού προσωπικού και του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχει καταστήσει την Ελλάδα ως έναν εκ των ασφαλέστερων προορισμών, στους οποίους κάποιος μπορεί να περάσει τις διακοπές του. Διακοπές, που φέτος δε θα πραγματοποιηθούν υπό συνηθισμένες συνθήκες.

Οι ιδιαιτερότητες της επικείμενης τουριστικής περιόδου μπορούν να διευκολύνουν την προώθηση μιας σειράς τουριστικών δραστηριοτήτων, τις οποίες η Στερεά Ελλάδα και φυσικά η Φθιώτιδα μπορούν να παράσχουν. Όντας κοντά στην Αθήνα, η Φθιώτιδα καθίσταται όχι απλά ένας εναλλακτικός προορισμός, αλλά μία πρώτης τάξης επιλογή για οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει την Ελλάδα, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί απομακρυσμένες περιοχές της χώρας λόγω περιορισμών στις αεροπορικές ή διά θαλάσσης μετακινήσεις.

Η Φθιώτιδα είναι τρόπον τινά ένα μικρής κλίμακας δείγμα συνολικά της Ελλάδας, γεμάτο από παρθένες περιοχές, ανέγγιχτες από το μαζικό τουρισμό, ευλογημένο με όλα τα είδη φυσικής ομορφιάς, ιστορικών, θρησκευτικών και αρχαιολογικών τόπων, καθώς και γεμάτο τοπικές παραδόσεις και έθιμα. Ευρισκόμενη στην καρδιά της Ελλάδας, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να ταξιδεύσουν εξίσου σε ορεινά και παραλιακά θέρετρα, είτε αυτά είναι στο χερσαίο μέρος ή στις κοντινές της Σποράδες. Επίσης, προσφέρει μια ποικιλία υψηλής ποιότητας καταλυμάτων, όντας ο ιδανικός προορισμός ακόμη και για τους πλέον απαιτητικούς ταξιδιώτες. Παράλληλα, το εύρος των αξιοθέατων της Φθιώτιδας επιτρέπει στους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να έχουν επισκεφθεί ολόκληρη την Ελλάδα. Είτε βρίσκονται στην ακτή για διακοπές δίπλα στη θάλασσα, είτε πραγματοποιούν ορεινή απόδραση, η Φθιώτιδα είναι αναμφισβήτητα η περιοχή όλων των εποχών.

 • Οι προστατευόμενες περιοχές της Οίτης και του Παρνασσού προσφέρουν ένα άριστο πεδίο απόδρασης και επαφής με ανεξερεύνητα φυσικά τοπία, καθώς επίσης και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.
 • Οι ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων, του Κονιαβίτη, των Θερμοπυλών, της Υπάτης, του Καλλιδρόμου, του Πλατυστόμου, της Παλαιοβράχας, της Δρανίστας - Καΐτσας, είναι μεταξύ πιο δημοφιλών της περιοχής και δέχονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
 • Τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Λαμίας και της Αταλάντης, μαζί με το Βυζαντινό Μουσείο της Υπάτης, διαθέτουν εκθέσεις από ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα και τα καθιστούν τα πλέον σημαντικά κέντρα αναφοράς της περιοχής για τον πολιτισμό.
 • Το Κάστρο της Λαμίας, ακόμη ένα εμβληματικό αξιοθέατο της πρωτεύουσας της Στερεάς Ελλάδας, προσφέρει θέα προς την Κοιλάδα του Σπερχειού έως το Μαλιακό Κόλπο.
 • Στους πρόποδες της Οίτης, η Μονή Αγάθωνος είναι ένας αξιοσημείωτος προορισμός μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας, ο οποίος προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με όλα τα είδη προστατευόμενης άγριας ζωής και χλωρίδας, που περιβάλλουν τη Μονή.
 • Το χωριό του Γοργοποτάμου, μαζί με τη διάσημη ομώνυμη γέφυρα, αποτελεί σύμβολο εθνικής ενότητας και βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λαμία, σε ένα μαγευτικό τοπίο.
 • Οι Θερμοπύλες, το αιώνιο πέρασμα μεταξύ Βορείου και Νοτίου Ελλάδας και ένα διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για ελευθερία ενάντια σε κάθε δυσκολία, προσελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη με το άγαλμα του Λεωνίδα και το οικείο Μουσείο.
 • Η Παύλιανη και η Βελίτσα, δύο μαγευτικοί ορεινοί προορισμοί δίπλα στη Λαμία, μαζί με την Αμφίκλεια και την Ελάτεια, συνιστούν έναν ιδανικό προορισμό όχι μόνο για χειμερινές διακοπές αλλά και για θερινές.
 • Το ψαροχώρι του Αχλαδιού, με την αιγαιοπελαγίτικη αίσθηση, βρίσκεται στην Ανατολική Φθιώτιδα και είναι ιδανικό για όσους επιζητούν μία μοναδική πανδαισία γαστρονομίας.
 • Το Μαυρίλο, δυτικά της Φθιώτιδας, προσελκύει τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι διάσημο για τη Γιορτή του Κάστανου, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο και διοργανώνεται από εκατοντάδες κάτοικους.
 • Τέλος, αυτή η λίστα δε θα ήταν πλήρης, αν δεν αναφερόμασταν στον Άγιο Κωνσταντίνο, στα Καμένα Βούρλα, στη Σκάλα Αταλάντης, στο Θεολόγο, στις Ράχες και στη Γλύφα – παραλίες με γαλάζια σημαία και ευρέως γνωστές ως υψηλής ποιότητας θερινοί προορισμοί για επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα.

Πόλεις και περιοχές, όπως η Λαμία, η Αμφίκλεια, η Ελάτεια, η Αταλάντη, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Στυλίδα, ο Δομοκός, ο Τυμφρηστός, η Μακρακώμη, η Σπερχειάδα, καθώς και όλη η Φθιώτιδα είναι έτοιμες να υποδεχθούν επισκέπτες όλων των προτιμήσεων και ενδιαφερόντων. Θα σας δω στη Φθιώτιδα!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com