10 χρόνια LamiaReport: Χρόνια μας Πολλά μαζί με Σας!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 07:50 10 χρόνια LamiaReport: Χρόνια μας Πολλά μαζί με Σας!

Όταν στο μακρινό 2010 αντίκριζα και ‘γω όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες την 1η αφίσα του LamiaReport”, δεν μπορούσα πραγματικά να φανταστώ ότι η ενημέρωση θα γινόταν «ένα κλικ» πιο γρήγορη και θα πήγαινε «ένα κλικ» πιο μπροστά!

Όταν δύο χρόνια αργότερα «δοκίμαζα» την ηλεκτρονική δημοσιογραφία - ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση - δε φανταζόμουνα πόσο διαφορετική θα ήταν η δουλειά μου σε σχέση με όσα είχα γνωρίσει από την πορεία μου στο χώρο από το 1990. Έχοντας υπηρετήσει, την «πρώτη μου αγάπη» και πιο άμεσο μέσο, το ραδιόφωνο, το «θεμελιώδες» ενημερωτικό μέσο, την εφημερίδα, το πιο αναγνωρίσιμο και λαοπρόβλητο μέσο, την τηλεόραση και τέλος το πιο ψυχαγωγικό μέσο, το περιοδικό, νόμιζα ότι τα είχα δει όλα…

Όταν πέρασα στο διαδίκτυο όμως, όλα τα παραπάνω συνδυάστηκαν σε ένα! Το διαδίκτυο είναι το μέσο που πραγματικά είναι κοντά σας 24 ώρες το 24ωρο όλες τις μέρες του έτους (δίσεκτο ή μη) για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αρκεί βέβαια να είσαι LamiaReport”, με το οποίο οι δρόμοι μας δε διασταυρώθηκαν από την αρχή, αλλά πορευθήκαμε μαζί όταν ήδη εσείς οι αναγνώστες το είχατε κατατάξει, όχι απλά στην κορυφή της επισκεψιμότητας, αλλά στην κορυφή της καρδιάς σας.

Ως άνθρωπος και επαγγελματίας του χώρου που το παρακολούθησα για πολύ καιρό ως απλός αναγνώστης, δικαιούμαι να καταθέσω μία άποψη πέρα από «συναισθηματισμούς» ή «σκοπιμότητες». Το “LamiaReport”, έκανε τη διαφορά στο χώρο της ενημέρωσης, έδωσε νόημα στην είδηση στα απλά καθημερινά συμβάντα, που τα προσπερνούσαμε σαν κάτι φυσιολογικό. Ανέδειξε θέματα, είδαμε να ανοίγουν «κλειστά στόματα», σε μια κοινωνία που ήθελε να φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς. Βοήθησε σε πολλές περιπτώσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. Γνωρίσαμε πρόσωπα, αφανείς ήρωες, πρωταγωνιστές της καθημερινότητας αρνητικούς και θετικούς, ώστε να ξέρουμε αντικειμενικά τι συμβαίνει γύρω μας.

Στο κομμάτι που με αφορά, στην εμπλοκή μου με το «κυνήγι», την καταγραφή και παρουσίαση της είδησης από το Νο1 Portal της Κεντρικής Ελλάδας, οφείλω να παραδεχτώ ότι έγιναν και λάθη. Ελάχιστα όμως αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε μήνα μεταδίδονται γύρω στα 5.000 θέματα, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά, αφορούν την τοπική κοινωνία.

Η απάντηση, για το αν πέτυχε την αποστολή του το “LamiaReport” αυτά τα 10 χρόνια, ίσως δεν έρχεται μέσα από τα πολύτιμα στατιστικά που μας έχουν κατατάξει επίσημα στα πρώτα ενημερωτικά μέσα της Ελλάδας. Η απάντηση, έρχεται από τα χείλη σας με λέξεις που - ζητώ συγνώμη - «κρυφάκουσα» χωρίς να το θέλω από σας τους ίδιους στο δρόμο, στην καφετέρια, στο ταξί, χωρίς να ξέρετε ότι και ‘γω είμαι μέρος αυτής της αποστολής.

«Είναι έτσι, το διάβασα στο LamiaReport…»

Κυριάκος Καραγιάννης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση