Από σήμερα οι αιτήσεις για τα βοηθήματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 08:27 Από σήμερα οι αιτήσεις για τα βοηθήματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες

Πρόγραμμα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2020…

Από την Δευτέρα 01/06/2020 και έως την Παρασκευή 26/06/2020 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις στα ΚΕΠ για το πρόγραμμα «Παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ  έτους 2020».

Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή χρηματικού βοηθήματος ύψους επτακοσίων ευρώ (700€) σε κάθε μία από τις τέσσερις χιλιάδες (4000) τρίτεκνες μητέρες και χιλίων ευρώ (1000€) σε κάθε μία από τις χίλιες (1000) πολύτεκνες μητέρες από όλες τις περιοχές της χώρας.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες οι οποίες:

• Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικές ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2019) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής

• Έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :

• Αστυνομική Ταυτότητα μητέρας

• Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ΑΜΚΑ ή ΑΜ ΟΓΑ της ιδίας καθώς και των προστατευομένων μελών (π.χ. βιβλιάρια υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ κλπ.)   – σε περίπτωση που η ασφαλιστική ικανότητα των τέκνων προέρχεται από τον πατέρα/σύζυγο θα πρέπει να προσκομιστεί και το βιβλιάριο υγείας του πατέρα/σύζυγο.

• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα εφόσον δεν προσκομιστεί)

• Διαζευκτήριο ή συμφωνητικό (αφορά διαζευγμένες ή εν διαστάσει μητέρες)

• Φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας («πάσο») - Για τα παιδιά άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε  ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής

• Βεβαίωση Σπουδών – Για τα παιδιά που σπουδάζουν σε στρατιωτικές σχολές ή ΙΕΚ της ημεδαπής και δεν εκδίδεται «πάσο»

• Βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ – για τα παιδιά 18 – 24 ετών που είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι κατά την υποβολή της αίτησης

• Φωτοαντίγραφο Βιβλιαρίου τράπεζας

• Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή της αίτησης, πρέπει εκτός όλων των άλλων δικαιολογητικών να προσκομίσει και εξουσιοδότηση της αιτούσας.  Τρίτο πρόσωπο θεωρείται και ο σύζυγος.

Διαβάστε επίσης: Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com