Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς για την Οίτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 08:59 Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς για την Οίτη

Η παράταξή “Στερεά Υπεροχής“, κατάθεσε Ψήφισμα για την προστασία της Οίτης και ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Είναι αυτοδιοικητικό χρέος μας», τονίζει η περιφερειακή παράταξη, «να ενισχύσουμε τη θέση της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων. Είναι καθήκον μας, να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τον εθνικό μας πλούτο. Τον κόσμο αυτόν δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».

Ειδικότερα η “Στερεά Υπεροχής“, ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς να καλέσει την κυβέρνηση:

• Να μην  επιτρέψει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων  στην  περιοχή της Οίτης, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής  από το πυρήνα του Εθνικού Δρυμού και της Ζώνης Προστασίας του Δικτύου “Natura 2000”.

• Να μην προχωρήσει στην υπονόμευση και ακύρωση του αυτοδιοίκητου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης – Κοιλάδας Σπερχειού – Μαλιακού Κόλπου αλλά και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

• Να σεβαστεί την άποψη των τοπικών κοινωνιών και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

• Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος και θα αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα, που θα στρέφεται ενάντια  στο δημόσιο συμφέρον, στα διοικητικά όρια της περιφέρειάς μας.