Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Μπλόκο και σύλληψη έξι ληστών από την ΟΠΚΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 07:33 Λαμία: Μπλόκο και σύλληψη έξι ληστών από την ΟΠΚΕ

Είχαν χτυπήσει σε σπίτι στον Τύρναβο από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. Κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους και τα δύο αυτοκίνητα διαφυγής…

Λήστεψαν γυναίκα στην περιοχή του Τυρνάβου και συνελήφθησαν έξω από τη Λαμία, έξι άνδρες Ρομά οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Λαμίας, αλλά έπεσαν σε μπλόκο της ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το βράδυ της Κυριακής (31/5/20) οκτώ (8) άνδρες μετέβησαν στο σπίτι γυναίκας στην ανωτέρω περιοχή, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και δύο κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια το έσκασαν επιβιβαζόμενοι σε δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Με την ειδοποίηση της Αστυνομίας, το κέντρο επιχειρήσεων της Θεσσαλίας ενημέρωσε τους σταθμούς για αναζητήσεις και τον έλεγχο των εξόδων διαφυγής από το νομό. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Καρδίτσας τελικά εντόπισαν τα δύο αυτοκίνητα να κινούνται προς Φθιώτιδα και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στη Λαμία οι οποίοι και ετοίμασαν το μπλόκο στο ύψος περίπου της διασταύρωσης Αντινίτσης.

Η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λαμίας, κατάφερε να συλλάβει έξι άτομα τα οποία επέβαιναν στα δύο οχήματα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καπέλα τζόκεϊ, ένα κάλυμμα λαιμού, πέντε κινητά τηλέφωνα, τρία από τα οποία αφαιρέθηκαν από την ανωτέρω οικία και αποδόθηκαν στη νόμιμο δικαιούχο τους, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.655 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν, ως μέσα διάπραξης της ληστείας και διαφυγής των δραστών.

Οι συλληφθέντες αρχικά οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας πριν μεταφερθούν στη Λάρισα για να απολογηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που συνεχίζει τις έρευνες τόσο για το ιστορικό των συλληφθέντων, όσο και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.