Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είπε ψέματα ότι τον βίασαν στο κελί για να αλλάξει φυλακή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 08:23 Είπε ψέματα ότι τον βίασαν στο κελί για να αλλάξει φυλακή

Ενήργησε εκ δόλου κατέληξε η εισαγγελική έρευνα, που διατάχθηκε εν μέσω κορονοϊού με κατ’ επείγοντα χαρακτήρα

Κατήγγειλε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο του βιασμού και έλεγε ψέματα! Κρατούμενος φυλακών του νομού που στα μέσα Μαρτίου υπέβαλε έγκληση κατά συγκρατουμένου του, αναφέροντας πράξεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αποδείχτηκε ότι ενεργούσε με δόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου κατέληξε ότι ούτε πράξεις βίας είχαν διαπραχθεί, ούτε καμία άλλη επιθετική συμπεριφορά.

Ο ίδιος ο καταγγέλλων φέρεται να παραδέχτηκε ότι έλεγε ψέματα. Κατέθεσε ότι θεώρησε ότι ο συγκρατούμενός του τού απευθύνθηκε υποτιμητικά και ειρωνικά, όταν του έλεγε να μη στενοχωριέται και να μη δίνει σημασία για οικογενειακό θέμα που αντιμετώπιζε.

Απώτερος στόχος του, όπως φέρεται να δήλωσε, ήταν να μεταχθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης για να είναι ενδεχομένως πιο κοντά στο σπίτι του και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Για να επιτύχει τον στόχο του δεν δίστασε να καταγγείλει φρικτές πράξεις σε βάρος του κρατούμενου, με τον οποίο βρίσκεται στο ίδιο κελί.

Ο προταθείς μάρτυρας που εξετάστηκε φέρεται να δήλωσε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του το παραμικρό. «Ουδέποτε συνέβη κάτι. Η καταγγελία είναι απόλυτα ψευδής», δήλωσε δίνοντας κατάθεση.

Εντούτοις, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν εκείνος που υποτίθεται ότι ενήργησε και χώρισε τους δύο κρατούμενους, όταν σημειώθηκε η αναφερόμενη σεξουαλική επίθεση.

Ακόμη, ο φερόμενος ως δράστης αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε πράξη. «Δεν συνέβη το παραμικρό», φέρεται να είπε δίνοντας ανωμοτί κατάθεση.

Η εισαγγελική έρευνα κατέληξε ότι η υποβολή της έγκλησης έγινε εκ δόλου και ήταν ψευδής ως προς την ουσία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου απέρριψε την έγκληση με διάταξη και καταδικάζει τον μηνυτή να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα, τα οποία αντιστοιχούν στο ποσό των 80 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που γινόταν μία τόσο σοβαρή καταγγελία για περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε φυλακές του νομού, γεγονός που προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση από την πρώτη στιγμή.

Κατά κύριο λόγο τις δικαστικές αρχές απασχολούν επεισόδια μεταξύ κρατουμένων ή κρατουμένων με υπαλλήλους για μηδαμινές αφορμές, τα οποία είναι συνήθως μικρής έκτασης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ (taxydromos.gr)