Αθώος ο νεαρός που χτύπησε τη μητέρα του επειδή δεν του έδωσε χρήματα για καφέ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 09:15 Αθώος ο νεαρός που χτύπησε τη μητέρα του επειδή δεν του έδωσε χρήματα για καφέ

Δεν επιθυμούσε τη φυλάκιση του γιου της που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και εξάρτηση από αλκοόλ και χάπια…

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 27χρονο, που συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας του και κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το Δικαστήριο προχώρησε στην απόφαση αυτή, καθώς στο σπίτι δεν βρέθηκε αιχμηρό αντικείμενο (κοπίδι) με το οποίο, η μητέρα είπε ότι της επιτέθηκε ο γιος της, ενώ οι ιατρικές εξετάσεις που προσκόμισε από το Νοσοκομείο δεν είχαν ευρήματα, με αποτέλεσμα να καταπέσουν οι κατηγορίες και ο νεαρός να αθωωθεί, ενώ το Δικαστήριο διέταξε εκούσια νοσηλεία του για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με παράλληλη εξάρτηση από το αλκοόλ.

Η μητέρα του νεαρού κατέθεσε ως μάρτυρας και είπε ότι ο γιος της κάνει συνδυασμό χαπιών που του δίνει ο γιατρός με αλκοόλ και χασίς, κάτι που ενέχει σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του, ενώ πολλές φορές είναι επιθετικός και ξεσπάει πάνω της, χτυπώντας την. Η ίδια είπε ότι τον αγαπάει, αλλά πρέπει να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης, να μην πλησιάζει το σπίτι, γιατί κινδυνεύει, ενώ τόνισε ότι δεν θέλει να καταλήξει στη φυλακή.

Για το επεισόδιο που είχε με τον γιο της το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, κατάθεσε ότι της επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (κοπίδι) και τη χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι και στο πάνω μέρος του σώματος, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Νοσοκομείο όπου και έμεινε νοσηλευόμενη όλη τη νύχτα.

Ο ψυχίατρος που παρακολουθεί τον 27χρονο από μικρό παιδί κατέθεσε ότι πάσχει από σοβαρή συναισθηματική διαταραχή με χαρακτήρα διπολικότητας, κάνει θεραπεία με κατασταλτικά και ηρεμιστικά για να καταλαγιάσει το άγχος του, αλλά επιπλέον έχει εξάρτηση από το αλκοόλ και κάνει σοβαρή προσπάθεια για να απεξαρτηθεί μόνος του, με τη βοήθεια προγράμματος στη Λάρισα. Ο ίδιος χαρακτήρισε προβληματική τη σχέση μητέρας και γιου, είπε ότι υπάρχει συναισθηματική σύγκρουση και παραδέχτηκε ότι η νόσος του οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά.

Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα έδρας, ο γιατρός εκτίμησε ότι ο κατηγορούμενος αν έμπαινε στη φυλακή δεν θα είχε όφελος, γιατί θα διέκοπτε τη θεραπεία του και πρόσθεσε ότι μια ακούσια νοσηλεία για μια δύο εβδομάδες ίσως βελτιώσει τη θεραπεία για απεξάρτηση από το αλκοόλ και τη συναισθηματική διαταραχή.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι έχει εξάρτηση από το αλκοόλ και η αλληλοτοξικότητα που επικρατεί με τη μητέρα του μπλοκάρει κάθε προσπάθεια απεξάρτησης που κάνει. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι απειλές που δέχεται από τη μητέρα του, του προκαλούν σύγχυση και έκανε λόγο για λάθος προσέγγιση από μέρους της.

Σύμφωνα με τον 27χρονο, μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του που είναι γιατρός σε πόλη της Πελοποννήσου που δέχτηκε να τον φιλοξενήσει, ενώ για το επεισόδιο του Σαββάτου, είπε ότι δεν κρατούσε κανένα αντικείμενο, απλά πάλεψε με τη μητέρα του γιατί δεν του έδινε τα κλειδιά να βγει από το σπίτι και της ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα αν είναι θετικός για νοσηλεία ώστε να ηρεμήσει, ο κατηγορούμενος είπε ότι μπορεί να νοσηλευτεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, όπου θα τον κουράρει ο γιατρός που τον παρακολουθεί και όταν βγει, θα πάει στον πατέρα του, για να μείνει μαζί του.

Τελικά, μετά από διακοπή που έκανε το Δικαστήριο, δέχτηκε την πρόταση του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος να αθωωθεί, λόγω αμφιβολιών και να προχωρήσει σε εκούσια νοσηλεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας και εξάρτησης.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση