Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση Οικονόμου για τη στήριξη των παραγωγών κριθαριού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 14:12 Ερώτηση Οικονόμου για τη στήριξη των παραγωγών κριθαριού

Παράπλευρη απώλεια λόγω κορωνοϊού και της μείωσης της κατανάλωσης μπύρας…

Ερώτηση για την ανάγκη στήριξης των παραγωγών κριθαριού προς βυνοποίηση κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση του ο κ. Οικονόμου, μια ακόμη παράπλευρη απώλεια της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι η οικονομική ζημία που υφίστανται οι παραγωγοί κριθαριού προς βυνοποίηση του Νομού Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα οι βιομηχανίες παρασκευής μπύρας, που είχαν συμβόλαια με τους συγκεκριμένους παραγωγούς, προβαίνουν σε μονομερή αθέτηση του συμβολαίου (επικαλούμενοι σχετικό άρθρο που αναφέρεται σε έκτακτες καταστάσεις). Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι να απορροφούν από καθόλου έως ελάχιστες ποσότητες σε σχέση με αυτές που αρχικά είχαν δεσμεύσει με συμβόλαια. Έτσι οι παραγωγοί βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, σημειώνει ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Οικονόμου ρωτάει τον κ. Υπουργό:

Προτίθεται η κυβέρνηση να εξετάσει την περίπτωση οι παραγωγοί κριθαριού προς βυνοποίηση να λάβουν οικονομική ενίσχυση , όπως έγινε και με σειρά άλλων κλάδων και οικονομικών δραστηριοτήτων που επλήγησαν από την κρίση της πανδημίας;