«Στο περίμενε» ασθενείς του Νοσοκομείου Λαμίας λόγω έλλειψης υλικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 15:38 «Στο περίμενε» ασθενείς του Νοσοκομείου Λαμίας λόγω έλλειψης υλικών

Στον κορωνοϊό τα ρίχνει η Διοίκηση…

Πήγαν για προγραμματισμένη επέμβαση στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και έφυγαν άπραγοι, συνολικά εννέα (9) ασθενείς που έφυγαν …όπως πήγαν!

Την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισαν κατάσταση, περιέγραψαν στο LamiaReport ασθενείς των οποίων η επέμβαση αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, χωρίς κανένας να τους έχει ειδοποιήσει ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι και οι συνοδοί τους, αφού οι περισσότεροι ερχόντουσαν από μακριά (Τιθορέα και αλλού).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνολικά οκτώ ασθενείς δεν μπόρεσαν να υποβληθούν σε προγραμματισμένη επέμβαση την Τετάρτη και άλλος ένας την Πέμπτη (4/6). Αιτία η έλλειψη υλικών, απολύτως απαραίτητων για τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις.

Η Διοίκηση κάνει λόγο για καθυστέρηση στην άφιξη των υλικών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά, η παραγγελία των συγκεκριμένων υλικών είχε γίνει στις 21/5 με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης στις 2 Ιουνίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ωστόσο η προμηθεύτρια εταιρία τους διαβεβαίωσε ότι τα υλικά θα ήταν στη Λαμία την επομένη το πρωί. Τελικά ούτε την επομένη έφτασαν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία και να ταλαιπωρηθούν άδικα πολλά άτομα, ασθενείς και συνοδοί.

«Η κατάσταση ήδη εξομαλύνετε, καθώς τα υλικά έφτασαν και τα αναβληθέντα χειρουργεία επαναπρογραμματίζονται», μας διαβεβαίωσε τέλος ο κ. Κολοκυθάς.

Από την πλευρά της η χειρουργός οφθαλμίατρος Αλίκη Λιάσκα, που μέχρι την τελευταία στιγμή περίμενε τα υλικά για να γίνουν τα χειρουργεία χωρίς να έχει ενημερωθεί κι εκείνη σχετικά, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να φταίει για τα πάντα και πάντα ο κορωνοϊός»!

«Αυτό που ισχύει γενικά για το δημόσιο ισχύει και για το Νοσοκομείο Λαμίας, δηλαδή όταν τα υλικά παραγγέλνονται έρχονται και μπορούν να γίνουν οι επεμβάσεις στην ώρα τους», λέει στο LamiaReport η κα Λιάσκα και προσθέτει. «Όταν η παραγγελία έγινε τα υλικά ήρθαν την επομένη…».

Σε αυτό που συμφωνούν διοίκηση και γιατρός είναι ότι θα μπορούσε η υπεύθυνη υπηρεσία για την προμήθεια των υλικών να είχε ειδοποιήσει, τόσο τους γιατρούς, αλλά κυρίως τους ασθενείς για την καθυστέρηση άφιξής τους. Επίσης συμφωνούν στο ότι η κατάσταση εξομαλύνεται. Σύμφωνα με την κα Λιάσκα, την Πέμπτη δεν έγινε μόνο ένα από τα τέσσερα προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ την Παρασκευή θα γίνουν κανονικά τα τρία από τα οκτώ που αναβλήθηκαν την Τετάρτη: «Αν έχω όλα τα υλικά στη διάθεσή μου την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να έχουν εξυπηρετηθεί όλοι οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν χωρίς να φταίνε.», σημείωσε η γιατρός και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην υπάρξουν ανάλογα εμπόδια από τον κορωνοϊό!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση