Ο Δήμος Λαμιέων «βάζει στην πρίζα» την ηλεκτροκίνηση!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 08:03 Ο Δήμος Λαμιέων «βάζει στην πρίζα» την ηλεκτροκίνηση!

Η Λαμία πάει ένα βήμα μπροστά εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα.

Ο Δήμος Λαμιέων εγκαθιστά υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο χρέος μας, αλλά  προϋπόθεση για το μέλλον του πλανήτη μας και εγγύηση για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών. Άλλωστε το περιβάλλον το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας.

Η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, μας υπενθυμίζει πως το  κοινό σημείο αναφοράς όλων μας, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, χρειάζεται τη φροντίδα και την προσοχή μας.

Χρειάζεται τη δική μας ενεργή συμμετοχή, τη δική μας άμεση συνεισφορά, την προσπάθειά μας να απομακρύνουμε ρυπογόνες πρακτικές και συνήθειες, με όποιο τρόπο και μέσo μπορούμε.

Ο Δήμος Λαμιέων με στρατηγικό στόχο τον περιορισμό των ρύπων, την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, προχωρά στην εγκατάσταση υποδομής, ενθαρρύνοντας τις μετακινήσεις στην πόλη με ηλεκτρικά οχήματα που δε ρυπαίνουν, και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Στοχεύουμε στο άμεσο μέλλον στην αντικατάσταση του στόλου  των οχημάτων μας, από οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Από αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τίθενται σε λειτουργία δύο σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δημαρχείο, Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού και στην Πλατεία Λαού. Προς το παρόν θα χρησιμοποιούνται από τα Δημοτικά ηλεκτρικά οχήματα και με την δημιουργία του θεσμικού πλαισίου το επόμενο διάστημα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους δημότες ή τους διερχόμενους, καθιστώντας την πόλη πρωτοπόρα στις υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Στοχεύουμε σε μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους, φιλικές προς το περιβάλλον και πιο αθόρυβες, σε απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, σε πολύ χαμηλό κόστος κίνησης, μηδενικά επίπεδα ηχορρύπανσης και περισσότερο οικονομικά μέσα μεταφοράς....», τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμος Λαμιέων, στο σχετικό δελτίο τύπου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση