Συναγερμός στο Βόλο: Θετικό στον κορωνοϊό νεαρό ζευγάρι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 13:14 Συναγερμός στο Βόλο: Θετικό στον κορωνοϊό νεαρό ζευγάρι

Γυμναστής ο άνδρας σε Ακαδημία όπου ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητες. Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Λάρισας. Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα από άλλο ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία.

Κόκκινος συναγερμός στον Βόλο μετά την καταγραφή δύο νέων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε νεαρό ζευγάρι. Διαδοχικά, με μία μόλις μέρα διαφορά, βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 30χρονη γυναίκα μητέρα ενός 2χρονου παιδιού, που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ο 30χρονος σύζυγός της, γυμναστής στο επάγγελμα. Μαραθώνιος αγώνας δρόμου από τις υγειονομικές αρχές ώστε μην υπάρξει διασπορά του ιού στην πόλη.

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία και για την τύχη δεύτερου ζευγαριού, το οποίο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενδεχομένως να σχετίζεται με τη μετάδοση του ιού στην 30χρονη μητέρα και τον σύζυγό της. Το συγκεκριμένο ζευγάρι πριν από δέκα περίπου μέρες έφτασε αεροπορικώς από τη Γερμανία στην Αθήνα και αντί να μπει αμέσως σε 14ήμερη καραντίνα, επισκέφτηκε πρώτα τον Βόλο και μετά μετέβη σε χωριό των Τρικάλων για να μπει σε αυτοπεριορισμό. Οι ίδιοι φέρεται να δήλωσαν ότι πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα, είχαν υποβληθεί σε τεστ στη Γερμανία το οποίο ήταν αρνητικό στον νέο ιό, οι υγειονομικές αρχές ωστόσο περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ενημερώθηκε τάχιστα ο ΕΟΔΥ με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινούν αμέσως την ιχνηλάτηση των επαφών της ίδιας και του συζύγου της, καθώς επίσης και των συγγενικών τους προσώπων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προκλήθηκε αναστάτωση

Ο 30χρονος σύζυγος της εγκύου, που είναι ιδιωτική υπάλληλος, εργάζεται ως γυμναστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου. Μόλις έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως ήταν φυσικό, η ανησυχία χτύπησε κόκκινο. Οι γονείς δεκάδων παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ακαδημίας ενημερώθηκαν σχετικά ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τμημάτων μέχρι νεωτέρας (σχετικό ρεπορτάζ σε διπλανές στήλες).

Στον στενό οικογενειακό κύκλο του ζευγαριού που επιβεβαιώθηκε πως είναι θετικό σε κορονοϊό ανήκουν ακόμη δύο εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε σχολεία τα οποία επίσης ενημερώθηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Οι δύο εκπαιδευτικοί έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ τα σχολεία όπου διδάσκουν βρίσκονται σε επιφυλακή, χωρίς ωστόσο να έχει κριθεί, προς το παρόν, απαραίτητη η αναστολή λειτουργίας τους.

Προληπτικά μέτρα σε δύο δημόσιες υπηρεσίες

Προληπτικά μέτρα, επίσης, λαμβάνονται σε δύο δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου, το Δασαρχείο και την Εφορία. Στην πρώτη εργάζεται η μητέρα της 30χρονης, η οποία -κατά δήλωσή της- ήρθε σε επαφή με την κόρη της τη Δευτέρα το βράδυ αφού είχε ολοκληρώσει το ωράριό της στο Δασαρχείο. Από την περασμένη Τρίτη τελεί σε προγραμματισμένη κανονική άδεια από την εργασία της και απουσιάζει στην Αθήνα, όπου έχει τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα μετά τις εξελίξεις.

Στην άλλη δημόσια υπηρεσία, την Εφορία Βόλου, κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν μέτρα, αφενός διότι πρόκειται για υπηρεσίες που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, αφετέρου γιατί και οι δύο έχουν καθημερινές συναλλαγές με το κοινό. Στο κτίριο δόθηκε εντολή να γίνει σήμερα απολύμανση και ως εκ τούτου η Εφορία θα παραμείνει κλειστή για τους πολίτες και θα επαναλειτουργήσει από την ερχόμενη Τρίτη.

Σε ιδιωτική κλινική το πρώτο τεστ της 30χρονης

Υπογραμμίζεται πως η 30χρονη διαπιστώθηκε πως είναι θετική σε κορονοϊό το βράδυ της Δευτέρας. Νωρίτερα αισθάνθηκε αδιαθεσία και παρουσίασε δέκατα.

Το τεστ έγινε σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, όπου προσήλθε η ίδια μαζί με τον σύζυγό της ενημερώνοντας πως έχει δέκατα. Αφού ελήφθησαν όλες οι προφυλάξεις και τηρήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ έγιναν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι και λίγο αργότερα η νεαρή μητέρα πληροφορούνταν πως είναι θετική στον κορονοϊό.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Χθες έγινε δεύτερο τεστ το οποίο απλά επιβεβαίωσε, όπως και το πρώτο, πως είναι θετική στον COVID-19.

Από χθες το μεσημέρι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται πλέον και ο σύζυγός της μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου που έδειξαν ότι επίσης έχει νοσήσει από τον ιό. Σημειώνεται πως και ο 30χρονος υποβλήθηκε σε επαναληπτικό έλεγχο.

Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία και τα συμπτώματά τους είναι ήπια. 

Η ιχνηλάτηση

Σε λήψεις επιχρισμάτων από τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ζευγαριού των Βολιωτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και του ζευγαριού που επέστρεψε από την Γερμανία κάνει σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη στον Βόλο.

Οι λήψεις των δειγμάτων έχει αποφασιστεί να γίνει κατ’ οίκον και ήδη έχουν ληφθεί επιχρίσματα από τους δύο εκπαιδευτικούς που είναι γονείς του 30χρονου που νοσεί από τον ιό, από το 2χρονο παιδί του ζευγαριού και από την εκπαιδευτικό, μητέρα της κοπέλας που επέστρεψε από την Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό, τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή, καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερος έλεγχος.

Από τον ΕΟΔΥ έγινε γίνει επιπλέον σύσταση στους συναδέλφους των τριών εκπαιδευτικών να αυτοπεριοριστούν για τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ακόμη ότι σήμερα έγινε πλήρης απολύμανση όλων των χώρων των σχολικών κτιρίων στα οποία διδάσκουν οι τρεις εκπαιδευτικοί, δηλαδή στα δημοτικά σχολεία 1ο και 4ο  Νέας Ιωνίας, 15ο και 24ο   Βόλου και το συστεγαζόμενο 25ο Νηπιαγωγείο.

Στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, θα γίνει επίσης σχολαστική απολύμανση στο σύνολο των διδακτηρίων της πόλης του Βόλου.

Πηγή: taxydromos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com