Καιρός: Πότε θα κάνουμε μπάνιο το τριήμερο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 13:10 Καιρός: Πότε θα κάνουμε μπάνιο το τριήμερο

32αρια του Αγίου Πνεύματος στη Φθιώτιδα -Όμως αύριο Σάββατο θα μας τα κάνει λίγο "μούσκεμα"

Μας τα χαλάει για λίγο ο καιρός το Σάββατο (6/6) με τοπικές βροχές στη Φθιώτιδα, από την Κυριακή όμως, όπως και τη Δευτέρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας η οποία ανήμερα του Αγίου Πνεύματος θα φτάσει τους 32 βαθμούς!

Όπως μας ενημερώνει ο συνεργάτης μας Κώστας Λούτας, βαρομετρικό χαμηλό βορείως της Αφρικής κινείται προς τη χώρα μας και θα επιδεινώσει τον καιρό το Σάββατο με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, μεταφέροντας παράλληλα ποσότητες Αφρικανικής σκόνης. Το Σάββατο τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Από την Κυριακή έως και την Τρίτη θα κυριαρχεί η λιακάδα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς.

Από την ερχόμενη Τετάρτη και έπειτα (10 Ιουνίου) η θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 30-32 βαθμών, ενώ δε θα λείψουν και οι μεσημεριανού τύπου μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδα.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Άστατος θα είναι ο καιρός στο νομό το Σάββατο με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα περιμένουμε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς, με πιο ζεστή ημέρα τη Δευτέρα. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-25 βαθμούς.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Η μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή θα φτάσει τους 30 βαθμούς και την Δευτέρα τους 32.

Γενική πρόγνωση

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και δυτική Μακεδονία προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η κακοκαιρία βαθμιαία θα επηρεάσει, σε μικρότερη ένταση, την Θεσσαλία-ανατολική Στερεά και από το βράδυ την κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι στο Ιόνιο από το απόγευμα σε Δ-ΒΔ με βαθμιαία εξασθένηση.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση