Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Επιτέθηκαν στον οδηγό όταν τους ζήτησε να πληρώσουν εισιτήριο και να βάλουν μάσκα - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 07:37 Λαμία: Επιτέθηκαν στον οδηγό όταν τους ζήτησε να πληρώσουν εισιτήριο και να βάλουν μάσκα - ΒΙΝΤΕΟ

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με την παραβατικότητα των ρομά στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή. 

Οι ρομά θέλουν να μετακινούνται με τα αστικά χωρίς μάσκα και χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο και γι αυτό συχνά υπάρχουν επεισόδια με οδηγούς και επιβάτες.

Πριν λίγες ημέρες νεαρός ρομά στην Ανθήλη άρχισε να ρίχνει κλωτσιές και μπουνιές στο αστικό λεωφορείο όταν ο οδηγός του ζήτησε να φορέσει μάσκα.

Σήμερα στην πλατεία Πάρκου επιτέθηκαν στον οδηγό όταν τους ζήτησε να ακυρώσουν εισιτήριο όπως και οι άλλοι επιβάτες και φυσικά να φορέσουν μάσκα.

Τότε άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, ενώ του έσπασαν το κινητό, χτυπώντας το προστατευτικό plexiglass του οδηγού.

Δείτε τι ειπε ο ίδιος ο οδηγός και αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport.

Οι επαγγελματίες της πλατείας Πάρκου έχουν φτάσει στα όριά τους και κάνουν έκκληση στην Αστυνομία, την Εισαγγελέα και τον Δήμο να δώσουν άμεσα κάποια λύση στο θέμα των ρομά και των εξαρτημένων ατόμων, που έχουν μετατρέψει την πλατεία σε γκέτο.

«Δεν έχουμε κάτι με τους ρομά οι οποίοι είναι σωστοί όπως όλοι οι επιβάτες με τις μάσκες τους, τα εισιτήριά τους τους ή τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που έχουν προμηθευτεί. Και σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι ρομά είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν όμως κάποιοι οι οποίοι είναι λίγοι αλλά δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στους συναδέλφους οδηγούς και τους επιβάτες. Σκεφτόμαστε ακόμη και την διακοπή των δρομολογίων σε ορισμένες περιοχές εάν δεν λυθεί το πρόβλημα.....» , λέει ο πρόεδρος των Αστικών συγκοινωνιών Λαμίας Νίκος Γούλας στο LamiaReport.