Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήρε «πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 07:50 Πήρε «πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Λαμιέων

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη η απόφαση για τις «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ» του Δήμου Λαμιέων.

Προχωρά ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός που οραματίστηκε και υλοποιεί ο Θύμιος Καραΐσκος σε συνεργασία με ακόμη τέσσερις Δήμους της Φθιώτιδας. Όπως είναι γνωστό στη σύγχρονη αυτή «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ», εκτός από το Δήμο Λαμιέων, θα συμμετέχουν οι Δήμοι: Στυλίδας, Μακρακώμης, Δομοκού και Αμφίκλειας -Ελάτειας.

«Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός είναι ένα εργαλείο ευέλικτο που θα μπορεί μέσα σε σύντομο χρόνο, να απαντά στα κρίσιμα, διασφαλίζοντας συγχρόνως στο δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας του, διασφαλίζοντας τη λογοδοσία, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια, διασφαλίζοντάς την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχει.

Δεν είναι απλά και μόνο να φτιάξουμε ένα φορέα που θα έχει διαχειριστική επάρκεια και θα μπαίνει ενδιάμεσος. Δεν κάνουμε ένα μεταπρατικό σχήμα, κάνουμε μια προέκταση της τοπικής αυτοδιοίκησης με ό,τι αυτό σημαίνει για τοπική αυτοδιοίκηση. Με έμπειρο δυναμικό από το δημόσιο τομέα το οποίο και θα μπορέσει όλη αυτή την εμπειρία να την δώσει σε ένα καινούργιο δυναμικό το οποίο θα έχει ταχύτητες και αποτελεσματικότητα...», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων, μιλώντας για το νέο αυτό εγχείρημα.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης:

Θεωρούμε νόμιμη την αριθμ. 105/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων, σχετικά με: α) την έγκριση οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας, β) την έγκριση σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού με δ.τ. «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» και συμμετοχής σε αυτόν του Δήμου Λαμιέων, γ) την έγκριση του σχεδίου του καταστατικού και δ) τον ορισμό των εκπροσώπων του Δήμου στην Γεν. Συνέλευση και στο Δ.Σ. αυτού, όπως ειδικότερα ορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Με εντολή Συντονιστή Α.Δ.Θ.Σ.Ε.

Η Αναπλ. Πρ/νη Τ.Δ.Ο. Ν. Φθιώτιδας
Φωτεινή Φύκα