Προσοχή νέο e-mail που προσπαθεί να «ψαρέψει» τους κωδικούς σας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 07:40 Προσοχή νέο e-mail που προσπαθεί να «ψαρέψει» τους κωδικούς σας

Πως θα καταλάβετε εύκολα την απάτη…

Ένα ακόμη e-mail που προσπαθεί να «ψαρέψει» ηλεκτορνικά (phising) τους κωδικούς από τον τραπεζικό λογαριασμό σας, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, προσομοιάζοντας τη σελίδα της Εθνικής Τράπεζας.

Το e-mail προειδοποιεί ότι «δεν συσχετίζετε πλέον τον τραπεζικό λογαριασμό σας με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου..» και σας καλεί να συνδεθείτε με τη σελίδα της Εθνικής.

Από το ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να πονηρευτείτε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση δεν έχει καμία σχέση με NBG Bank και το πρόθεμα της χώρας παραπέμπει σε Ιαπωνία (JP).

Επιπλέον το κουτάκι που σας παροτρύνει να διορθώσετε το πρόβλημα είναι μια απλή εικόνα με το copyright της Εθνικής που οι απατεώνες απλά εξασφάλισαν με ένα screenshot.

Αν παρελπίδα πατήσετε στο ενεργό λινκ που υπάρχει στο μήνυμα τότε θα μεταφερθείτε σε μια ιστοσελίδα που με λίγη παρατηρητικότητα θα διαπιστώσετε ότι είναι ψεύτικη.

Το βασικότερο είναι ότι τα μόνο «ενεργά» πλαίσια είναι τα κουτιά όπου θα πρέπει να γράψετε το όνομα χρήστη και το μυστικό κωδικό και το «σύνδεση». Οποιοδήποτε άλλο σημείο που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον δεν είναι ενεργοποιημένο αφού πρόκειται για μια απλή εικόνα.

Αν δεν παρατηρήσετε όμως αυτό, τότε είναι ακόμη πιο ασφαλές να κοιτάξετε τν μπάρα στον Browser όπου αναγράφετε η διεύθυνση του ιστού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι «kidgamesusa.com/.tmp/nbgi-bank-National-Bank-Greece/» που δεν έχει καμία σχέση με τη σελίδα τη Εθνικής Τράπεζας.

Προσέχουμε λοιπόν και θυμηθείτε ότι ποτέ οι τράπεζες δεν επικοινωνούν με μηνύματα προειδοποιήσεις ζητώντας σύνδεση. Για λόγους ασφαλείας ζητούν απλά επιβεβαίωση αν η ενέργεια είναι δική σας και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κίνδυνος επικοινωνείτε με απλό e-mail ή τηλέφωνο και όχι μέσω λινκ που σας πηγαίνει στη σελίδα που διαχειρίζεστε τις συναλλαγές σας με την τράπεζα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση